ÖCALAN'A SAYGISIZLIK ETMEYİ AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN!

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM’deki HDP Grubunda basın toplantısı düzenledi.

ÖCALAN'A SAYGISIZLIK ETMEYİ AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN!
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "HDP kanunlar çerçevesinde davranmaya devam ederse görüşmelerimiz devam eder. Şiddet, terör, izinsiz eylem, can ve mal kaybına yol açacak tutumların dışında olmaları ve bunlara karşı tavır almaları durumunda muhatap oluruz" sözlerine HDP'den çok sert yanıt geldi.

"ÖCALAN'A SAYGISIZLIK ETMEYİ BİR DAHA AKLINIZDAN GEÇİRMEYİN"

Sırrı Süreyya Önder, "Sayın Öcalan’a saygısızlık etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin! Aklınıza da ağzınıza da almayın. Bu bir tehdit değil, tespittir" dedi.

Önder, "Sayın Davutoğlu bugün yaptığı açıklamada 'HDP bir parti gibi davranırsa muhataplığımız devam eder' dedi. Çok buyurgan, itici, sürece hizmet etmeyen, barışı öncelemeyen bir dille partimiz üzerinden bir ahkam kesmiş. Bu dili ve buna benzer yaklaşımların hepsini reddediyoruz. Had bildirme sevdası yeni bir sevda değil. Bu hevese kapılan ilk kişi de sayın Başbakan değil. Dil bu değildir. Başlangıçta baldıran zehiri içen dildi ama bugün o dil baldıran zehiri saçmaya devam ediyor. Şimdiye kadar gayri insani, gayri ahlaki her yol denendi."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Efe 9 yıl önce

öcalan kimki saygıyı görsün ?

Avatar
Ahmet Ali Sahin 9 yıl önce

Terörist saygı göstermek alacaklardır bizde katilleri saygı doyulmaz pic leri lider olarak kabul etmiyoruz