Ölüm Evine Baskın! Onların İçine Bile Yerleştirmişler

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Ölüm Evine Baskın! Onların İçine Bile Yerleştirmişler
Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallerinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ederken, Yeni Mahalle'de teröristlerin "patlayıcı imalathanesi" olarak kullandığı bir ev bulundu.

MEYVE İÇİNDE PATLAYICI

Evde, PKK'lı teröristler tarafından hazırlanan 44 el yapımı patlayıcı ile kablolarla tuzaklanmış 28 tüp ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler tespit edildi.

Teröristlerin kavun, elma, muz, nar gibi meyvelerin içine çivi ve bilye gibi metal parçaları ile patlayıcı yerleştirdiği, bu patlayıcıları el bombası gibi kullandıkları belirtildi.

PKK'lı teröristlerin tüplerden yaptıkları patlayıcıları kablolarla birbirlerine bağladıkları ve tek bir ateşleme noktasından infilak ettirmeyi planladıkları ortaya çıktı.

Patlayıcı düzeneklerini inceleyen bomba imha uzmanları, bölge boşaltıldıktan sonra patlayıcıları kontrollü şekilde imha etti.

TERÖRİSTLERE TESLİM OL ÇAĞRISI YAPILIYOR

Büyük bir titizlikle sürdürülen müşterek operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 477'ye yükselirken, güvenlik güçleri, teröristlere zırhlı araçlardan "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Bugüne kadar 4 bin ev aramasının tamamlandığı operasyonda tamamı el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 223 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, bin 436 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda önlemler artırılırken, güvenlik kaynakları operasyonun tamamlanma aşamasında olduğunu aktarıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.