Operasyon Başladı! Kobralar Havalandı

Tunceli’de güvenlik güçleri tarafından PKK’lı teröristlere yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Operasyon Başladı! Kobralar Havalandı
Tunceli'de PKK'lıları etkisiz hale getirilmesi için hava destekli başlatılan operasyonlar kapsamında Tunceli-Ovacık karayolunun Bali Deresi mevkiinde karayolunun iki ayrı noktasına tuzaklanan toplam 600 kiloluk bomba askerler tarafından imha edildi.

Tunceli'de güvenlik güçleri PKK'lıların il merkezine yakın bölgelerde eylem yapmak için keşif yaptığını belirledikten sonra İl Jandarma Komutanlığı ile 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ortaklaşa özel eğitimli profesyonel askerlerle birlikte hava destekli operasyon başlattı.

600 KİLO EL YAPIMI BOMBA

Operasyon kapsamında Sikorsky helikopterlerle Tunceli-Ovacık karayolu üzerindeki Munzur Vadisi Bali Deresi, Laç Deresi, Venk Köprüsü bölgelerine askerler indirilirken, bölgeye karadan da zırhlı araçlarla askerler sevk edildi.

Anka isimli yerli üretim İHA'nın Tunceli üzerinde yaptığı keşif uçuşları sırasında hareket halindeki PKK'lıların tespit edilmesi ile başlatılan operasyonlarda Bali Deresi yakınlarında karayoluna mutfak tüpleri içinde hazırlanan 300'er kilodan oluşan iki aynı noktasına toplam 600 kilo el yapımı patlayıcı tuzaklandığı belirlendi. Bölgede güvenlik önlemleri alınarak Tunceli-Ovacık karayolu bugün saat 12.00 ile 14.00 saatleri arasında ulaşıma kapatıldı.

Alınan önlemlerin ardından iki ayrı bombalar yerinde imha edildi. Şiddetli patlamada oluşan çukurlar ise karayolları ekipleri tarafından kapatıldı. Bölgede PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.