Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francisco Türkiye'ye geldi. İlk olarak geliş yolunda gazetecilere konuşan Papa, Türkiye’nin, sınırındaki çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, “Yaptığınız hizmetle, tüm dini ve insani aktiviteleri dünyaya ulaştırıyorsunuz. Teşekkür ederim” dedi.

PAPA TÜRKİYE'DE
Francisco, Vatikan delegasyonuyla birlikte Alitalia’ya ait bir uçakla Roma Fiumicino Havalimanı’ndan yerel saatle 9.30 civarında hareket etti. Papa Francisco ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia’nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu.

ATATÜRK'E DUA ETTİ
Papa Francesco, Türkiye ziyaretine ilk olarak Ankara'ya giderek başladı ve Anıtkabir'e giderek saygı duruşunda bulundu.Papa Anıtkabir’e kırmızı beyaz karanfillerle hazırlanmış ve üzerinde İngilizce “Pope Francis” yazan çelengi bıraktıktan sonra geri geri giderek, yaklaşık bir dakika anıtmezar önünde bekleyip dua etti.

ANITKABİR'İ GEZDİ
Anıtkabir özel defterine yazan Papa, programında olmamasına rağmen Anıtkabir Müzesi'ni gezdi. Papa Francis, müzedeki bazı eserler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.Papa Francis, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçecek. Daha sonra da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşecek ve ardından ikili ortak basın toplantısı düzenleyecek.Papa aynı gün Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak.

ORTAK DEKLARASYONA İMZA

Papa Francis ve Patrik Bartholomeos daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nde dua edecek. Ayrıca, ziyaretinin son günü 30 Kasım'da tekrar Fener Rum Patrikhanesi'ne gidecek ve Bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atacak.Türkiye ziyareti için Fiat Albea marka bir araç isteyen Papa'nın bu talebi kabul görmedi. Türkiye Papa için havalimanında 2 özel araç hazır bekletti. İşte o araçlar.