AKP iktidarı, bedelli askerliğe 18 bin lira fiyat biçerken, askere alma başkanlığı kuran terör örgütü, oğlunu dağa göndermek istemeyen ailelerden 80 ile 100 bin euro talep ediyor.

AKP iktidarının 18 bin lira karşılığında bedelli askerlik uygulamasını başlatmasının ardından terör örgütü PKK/KCK da paralel bir uygulamayı devreye soktu. “Askere Alma Başkanlığı” oluşturan terör örgütünün, her aileden bir kişinin asker olarak alınması için mahalle temsilcilerini görevlendirdiği ortaya çıktı.
PKK mahalle temsilcilerinin belirledikleri ailelerin çocuklarına “Dağa Çıkış Tarihi” vererek çalışma yürüttükleri ve söz konusu gün geldiğinde de bunları zorla dağa götürdüklerini öğrenildi.
PKK’lıların buradan kazanç elde etmek için özellikle maddi durumu iyi olan aileleri tercih ettiği de anlaşıldı. Çocuklarını dağda askerlik yapmaktan kurtarmak isteyen ailelerin, mahalle temsilcileri üzerinden PKK’ya 80-100 bin euro bedel ödedikleri belirtildi. PKK’nın bölgede çocuklarını askerlik için örgüte vermek istemeyenlerden bu şekilde “bedel” adı altında para aldığı ortaya çıktı.
Patlayıcılar örgütü...

PKK terör örgütü ayrıca Doğu-Güneydoğu’da gerçekleştirilen örgüt operasyonlarında ele geçirilen patlayıcılara göz dikti.

Bölgede güvenliğin bozulmasından yararlanan örgüt militanlarının, emniyet güçlerinin operasyonları sonrasında emanete kaldırdıkları patlayıcıları çaldıkları belirlendi.

Örgütün, ilerleyen zamanlarda başlatacağı isyanlarda kullanılmak üzere çaldığı patlayıcıları toprağa gömdüğü bölgeden gelen bilgiler arasında. Güvenlik güçleri, silahları gömüldüğü yerlerden çıkarmasına rağmen terör elemanlarınca tekrar çalındığı belirtiliyor. PKK, 27 Ekim’de Silopi’de özel bir madene 400 kilo patlayıcı taşıyan kamyonu çalmıştı. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kısa sürede yakalanacağını açıkladığı kamyonun aradan aylar geçmesine rağmen bulunamaması da terör örgütünün elinde tahmin edilenden fazla patlayıcı olduğunun kanıtı.
Yüzde 15’lik havuz

PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da ihaleleri alan firmalardan yüzde 15 komisyon adı altında vergi topladığı öğrenildi.

Yeniçağ'ın haberine göre örgütün, iş adamlarına “kimin ihale aldığı önemli değil, verginizi verin” diyerek silahlı tehdit ettiği, işadamlarının ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya durumu içeren şikayet mektupları yazdıkları halde bundan bir sonuç alamadıkları kaydedildi.
Örgütün, komisyon adı altında firmaların girdiği ihalelerden topladığı paraları PKK/KCK havuzunda topladığı ifade edildi. Örgütün bu havuzda topladığı paraları metropollerde kendisine yakın olan kuyumcuları ’banka’ gibi kullanarak tuttuğu dile getirildi.
Yeniçağ