Terör örgütü unsurlarına yönelik Cizre'de yürütülen operasyonlara hız kesmeden devam ediliyor. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H unsurlarından bir kısmı işgal ettikleri evlerde silahlarını bırakarak, sivil halkın arasına karışıyor ve Cizre'yi terk ediyor.
Savcı kontrolünde evlere giren güvenlik kuvvetleri, bu evlerde çok sayıda terk edilmiş silah ele geçirdi.

Güvenlik kaynakları, Cizre'yi terk edenlerin bir kısmının, "teröristlerin 'evlerinizi terk etmeyin' uyarısına kulak asmayan ve Cizre'yi terk eden halkın evlerine bilerek silah bırakarak ilerde bu insanları adalet önünde zor duruma düşürmek ve yargılanmalarına sebebiyet vermek" olduğunu belirtti. Köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H unsurlarından bir kısmının silahlarını da bırakarak, sivil halkın arasına karışıp bölgeyi terk ettiği belirtildi.

ÖRGÜTÜN SÖZDE CİZRE SORUMLUSU BÖLGEDEN KAÇTI

Bölgedeki kaynakların aktardığı son bilgiye göre, "Agid" kod adlı sözde Cizre sorumlusu olan terörist Cizre bölgesinden kaçtı. Bu durumun teröristler arasında büyük tartışmalara ve moral bozukluğuna neden olduğu belirtildi.

KAÇMAK İSTEYEN 40 TERÖRİST İNFAZ EDİLDİ

Alınan bilgiye göre, Cizre'den kaçmak isteyip bu isteklerinde ısrar eden 40 teröristin kendi arkadaşlarınca infaz edildiği yönünde. Bu rakamın daha da fazla olabileceği belirtiliyor. Henüz o bölgedeki evlere ulaşılamadığı için cesetler ile ilgili bir tespit bulunmadığı bildirildi.