PKK'nın Revirinde Bulunanlar Şok Etti!

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda güvenlik güçleri Yeni Mahallede teröristlerin cephanelik ve revir olarak kullandığı eve ulaşıldı.

PKK'nın Revirinde Bulunanlar Şok Etti!
Teröristlerin bölgeyi operasyon timlerinden savunmak için çok sayıda eve geçiş sağlamak amacıyla yer altında 50 metre uzunluğunda tünel kazdıkları, evlerin duvarlarını delikler açtıkları belirlendi. Bulunan çok sayıda el yapımı patlayıcı, tüp ve el bombaları imha edilirken ele geçirilen örgütsel doküman ve silahlar incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü

Şırnak'ta sürdürülen operasyonda, PKK'lı teröristlerin cephanelik ve revir olarak kullandığı ev bulundu. Kentte 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor. Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallelerinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

Operasyonun 80'inci gününde teröristlerden arındırılan Yeni Mahallede arama tarama çalışmaları sırasında teröristlerin cephanelik ve revir olarak kullanıldıkları bir eve ulaşıldı. Evde bomba imha uzmanları ile yapılan aramada 54 el yapımı patlayıcı, 14 el bombası, 3 tabanca, 1 tüfek, 5 roket atar mermisi, 3 şarjör, çok sayıda mermi, 22 tüp, patlayıcı yapımında kullanılan kaynak makinesi, tüplerin kafasını açmak için aletler, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, gözlük, gaz maskeleri ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

AMELİYAT MALZEMELERİ BULUNDU

Teröristlerin yaralanan örgüt üyelerini buraya getirerek tedavi ettiği belirlenirken, evde ameliyat gereçleri, oksijen tüpü ve çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ve yaşam malzemeleri de bulundu. Bazı tıbbi malzemelerin sırt çantalara yerleştirildiği, yaralanan örgüt üyelerinin ilk tedavilerinin değişik bölgelerde yapıldı ve daha sonra revir olarak kullandıkları eve getirdikleri ve tedavilerini yapmaya çalıştıkları öğrenildi. PKK'lı teröristlerin bölgeyi savunmak için çok sayıda eve geçiş sağlamak amacıyla yer altında 50 metre uzunluğunda tünel kazdıklarını belirleyen güvenlik güçleri tünelde arama yaptı.



KESKİN NİŞANCILAR İÇİN DELİKLER AÇMIŞLAR


İki farklı bölgeye çıkışı olduğunu belirlen tünel aramanın ardından kullanılamaz hale getirilirken, teröristlerin kaçış için çok sayıda evin duvarına delikler açtıkları görüldü Evlerin duvarlarına keskin nişancılar için küçük delikler açıldığını belirten güvenlik güçleri, bu deliklerde teröristlerin sürekli nöbet tuttuğunu, güvenlik kameraları ile bölgeyi 24 saat izlediklerini bildirdi.

PATLAYICI VE TÜPLER İMHA EDİLDİ

Bulunan çok sayıda el yapımı patlayıcı, tüp ve el bombaları yapılan incelemenin ardından kontrollü olarak imha edildi. Ele geçirilen örgütsel doküman ve silahlar incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürülürken operasyon timleri arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.Bölgedeki çok sayıda evin örgüt mensupları tarafından kullanıldığını kaydeden güvenlik güçleri, bölgede çok sayıda el yapımı patlayıcı bulunduğunu, bulunan el yapımı patlayıcıların tek tek imha edildiğini belirtti.

OPERASYON SÜRÜYOR

Büyük bir titizlikle sürdürülen müşterek operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 486'ya yükselirken, güvenlik güçleri teröristlere zırhlı araçlarla "teslim ol" çağrısında bulunuyor. Bugüne kadar 4 bin 28 ev aramasının tamamlandığı operasyonda tamamı el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 229 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, bin 462 el yapımı patlayıcıyı imha edildi. Teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda önlemler artırıldı.
Anahtar Kelimeler:
AskerPkkşırnakTerörist
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.