Putin 100 milyar dolarlık imza için geliyor

İki ülkenin 2010 yılında açıkladığı 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için Türkiye’ye gelen Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en önemli gündem maddesi enerji olacak.

Putin 100 milyar dolarlık imza için geliyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye geliyor. Beraberindeki heyetle bugün öğle saatlerinde Ankara'da olması beklenen Putin, Anıtkabir'i ziyaret edecek.Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek karşılama töreninin ardından Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşecek. Daha sonra, Erdoğan ile Putin'in eş başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) 5. Toplantısı gerçekleştirilecek.

100 MİLYAR DOLARLIK İMZA ATMAYA GELİYOR

Görüşmelerde, iki ülke arasındaki 35 milyar dolarlık ticaret hacminin, engeller kaldırılarak, 2020'de 100 milyar dolara çıkarılmasının yolu açılmaya çalışılacak.ÜDİK toplantısında, ekonomi ve enerji alanlarındaki işbirliği öne çıkarılacak. Enerji alanında Akkuyu nükleer santrali ile ilgili çalışmaların hızlandırılması üzerinde durulacak.

Özellikle inşaat lisansının başvuruları, bununla ilgili saha datalarının verilmesi, ÇET sürecinin tamamlanabiliyor olması, eleman inşaatları gibi konularda uygulamaya geçilmesi için düğmeye basılacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5'inci toplantısına başkanlık edecek olan Putin'e, yaklaşık 10 Rus Bakan da eşlik edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.