Recep Tayyip Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefetin Çanakkale’ye davet edilmemesiyle ilgili ilk kez konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

MUHALEFET 'DAVET EDİLMEDİK' DEDİ
Çanakkale'nin 100. yılı etkinliklerinin hatırlatılarak, "Bu noktada muhalefet 'biz davet edilmedik' dedi. CHP Genel Kılıçdaroğlu'nun ise 'orada olmak isterdik' dedi. Siz nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğrusu, ben davet edilip edilmediklerini bilmiyorum ama ben size şunu söyleyeyim.

"12 YIL ÇANAKKALE'DE GÖRMEDİM"
12 yıldır bu ülkede başbakanlık yaptım. Başbakanlığım süresince bir gün ne Sayın Kılıçdaroğlu'nu, ne Sayın Baykal'ı, ne Sayın Bahçeli'yi ben Çanakkale'de görmedim. Her yıl 18 Mart'ta ben orada olmuşumdur ama onlar hiçbir törene katılmamışlardır. Şimdi ne oldu da 'bize davet gelmedi, onun için gelemedik' diyorlar.

Bunu da yine bir siyasi spekülasyon malzemesi yapmak istiyor ama ben sadece şunu soruyorum. Bakın kendilerine partilerine genel başkan olduğundan bu yana acaba bir kez Çanakkale'ye geldiler mi, 18 Mart 1915 anma törenlerine. Olay bu kadar basittir. Bir kez gelmemişlerdir. Ben görmedim. Farklı yerlerde törenler düzenlediyseler onu da bilemem" yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.