RTÜK Çalışanından Cinsel İçerikli SMS'lere Suç

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda uzman olarak çalışan Cengiz Özdiker, cep telefonuna vefat eden annesinin adına cinsel içerikli reklam mesajları yollayan firmalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

RTÜK Çalışanından Cinsel İçerikli SMS'lere Suç
Özdiker, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, uzun süredir kullandığı cep telefonuna bazı cinsel ürünlerin tanıtımına dönük SMS'ler geldiğini belirtti. SMS'lerin 2010'da vefat eden annesinin ismiyle, Sayın ..." diye başladığını ifade eden Özdiker, bu mesajların insanlık onuru ve aile varlığına saldırı niteliğinde olduğunu kaydederek, dilekçesinde şunlara yer verdi:

ÇİRKİN VE AHLAK DIŞI TİCARİ YÖNTEM

İnsanlık onuruma, aile kimlik ve varlığıma saldırı niteliğinde, merhume anneciğime hitaben gönderilen, tüm maddi manevi değerlerime karşı, adi ve gayri ahlaki vasıf yüklü, yazılı mesaj ve fiilleriyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasamıza, mer'i hukuka ve Türk Ceza Kanunu'na açıkça aykırı davranarak suç işleyen kişiler hakkındaki şikayetim, kamuoyunda belki milyonca kez tekrar eden bu çirkin ve ahlak dışı ticari yöntemin sona erdirilmesi ve telafisi imkansız mağduriyetleri engellemesi bakımından zorunlu hale gelmiştir.

Dilekçede, kişilik haklarına saldırıldığını belirten Özdiker, şüphelilerin "gayri ahlaki, edep dışı ve izinsiz mesajları" halen göndermekte oldukları için haklarında soruşturma başlatılmasını ve kamu davası açılmasını talep etti. Özdiker'in dilekçesinde, SMS'leri gönderen İstanbul kodlu iki telefon numarasına da yer verildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.