Sedat Peker yaklaşık 10 yıl önce parmaklıklar ardında evlendiği ve iki evlat ile evliliklerini taçlandığı eşi Özge Peker ile yeniden nikah tazeliyor. Eşine verdiği sözü tutmak için harekete geçen Sedat Peker, ben düşmanlarıma bile verdiğim sözleri tuttum eşime mi tutmayacağım diyerek duygusal bir yazı sonrası eşi ile bu harka güne hazırlanmaya başladı.

Sedat Peker evleniyor mu ve Sedat Peker evli değil miydi gibi sorular da yanıtlarını bulmuş oluyor. 12 Haziran akşamı evlenecek ve nikah tazeleyecek olan Sedat Özge Peker çiftine mutluluklar diliyoruz.

Sedat Peker'in Açıklaması
Kıymetli dostlarım, Cezaevine girmiş olduğum 2004 yılının Ekim ayından kısa bir süre sonra eşim Özge PEKER’i, stajyer avukatken, yüz yüze tanıma fırsatım oldu(Daha öncesinde ise gıyaben tanışıyor,ortak dostlarımız vasıtası ile haberleşiyorduk.). Daha sonrasında avukat belgesini aldığında ise kendisi avukatlık mesleğini hiç yapmadı(Bazen düşünüyorumda hukuk okumasının, tek sebebi galiba cezaevinde beni tanıyabilmesi içindi.). O dönemlerde hakkımda çocukların bile güleceği şeyler ile davalar açılıyor, akıl almaz haksızlıklara uğruyordum.

Tahliye olacağıma ise en yakınlarım dahil hiç kimseler inanmıyordu(En son Anayasa Mahkemesinin kararıyla tahliye edildik.). Bir gün gazeteciler o zaman avukatım olarak ziyaretime gelen ancak henüz evlenmediğim eşimi arayarak, SEDAT PEKER’in avukatı olmak nasıl bir şey? Diye sormuşlar, haber yapmak için. Zannediyorum ki eşimin henüz daha yeni avukat olması ve bayan olmasından dolayı benim kendisinde vekaletim olmasını merak etmişler.

Eşimde 2006 tarihinde bu soruyu soran gazeteciye; SEDAT PEKER’in avukatı olmak bir şereftir, mealinde cevaplar vermiş. Ertesi gün eşimin verdiği cevapları gazetede okuduğumda hayret etmiştim. Çünkü birçok konuma sahip arkadaşımız o zaman benim ismimi ağzına almaya çekinirken, avukat kimliğini eline daha yeni almış, 23-24 yaşında bir bayanın bunları söyleyebilmesi beni çok etkilemişti. Zaten kısa bir süre sonrada evlendik. Gazeteciler Ergenekon davası sırasında kendisine eşinizin hakkında çok ağır cezalar isteniyor ya tahliye olamazsa? Diye sorduklarında eşim onlara gerekirse 100 sene de beklerim demişti (Bu cevapta o zamanki gazete ve televizyon haberlerinde yer almıştı.)