Süre Krizi Çıktı, Feyzioğlu Kürsüyü Terk Etti

ÇANAKKALE Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 5'inci Genç Avukatlar Kurultayı'nın açılışında, Divan Başkanı Avukat Ercan Şişek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını keserek, toparlayıp bitirmesini istedi. Buna sinirlenen Feyzioğlu kürsüyü terk etti. Salondan Divan'a tepkiler yükseldi.

Süre Krizi Çıktı, Feyzioğlu Kürsüyü Terk Etti
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde 2 gün sürecek olan 5'inci Genç Avukatlar Kurultayı başladı. Kurultayın açılış törenine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Türkiye'nin değişik illerinden gelen avukatlar katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun kürsüdeki konuşması sırasında Divan Başkanı Avukat Ercan Şişek'in sözünü keserek "Başkanım çok özür diliyorum, ama toparlamanız mümkün mü? Gündemimiz biraz uzun" diye müdahale etmesi Feyzioğlu'nun tepkisine neden oldu.

Hayır, hayır, henüz değil. Ama isterseniz konuşmamı derhal kesebilirim ve ondan sonra siz aranızda ne yapıyorsanız yaparsınız" diye yanıt veren Feyzioğlu, "Sayın Divan Başkanı. Burada Türkiye Barolar Birliği Başkanı size duyduğu saygıdan dolayı gelmiş ve bu konuşmayı yapmaktadır.

O sebeple eğer bir başkasına tahammül edebiliyorsanız, kusura bakmayın Türkiye Barolar Birliği Başkanı'na da tahammül etme göreviniz maalesef vardır. Türkiye Barolar Birliği ve Başkanı sizin düşmanınız değildir. Bütün gücüyle sizler için mücadele etmektedir" diyerek kürsüyü terk etti.

KONUŞMAYA DİVANIN ÖNÜNDE DEVAM ETTİ


Ardından Divan'ın önüne geçerek, burada sözlerini sürdüren Feyzioğlu, "Bu yaptığınız yanlıştır, ayıptır. Türkiye Barolar Birliği'nin size olan hizmetlerini anlatmak benim görevimdir. Aksi takdirde yuvarlak masalarda toplanacaksınız, Türkiye Barolar Birliği'nin yaptığı hizmetlerin neler olduğunu bilmeden, bugüne kadar hangi maddi kaynakları sizlerin emrine tahsis ettiğimizi bilmeden, kanun değişti, o yapılsın, bu yapılsın diyeceksiniz" dedi.

Feyzioğlu kürsüden inmek isteyince kurultaya katılan bazı avukatlar, Feyzioğlu'nu kürsüye dönmesi için ikna etmeye çalıştı. Divan Başkanı Ercan Şişek de, "Başkanım, özür diliyoruz, acemiliğimize verin. Misafirperverliğimizden kaynaklanmıştır. Sözünüzü tamamlayın" dedi.

MESLEK SİYASETİ YAPIYORUZ

Konuşmasına devam eden ve Barolar Birliği'nin çalışmalarıyla ilgili bir konuşma hazırladığını söyleyen Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, çalışmalara siyaset karıştığıyla ilgili eleştirilere cevap vererek, "Barolar Birliği tabi ki siyaset yapıyor. Biz meslek siyaseti yapıyoruz.

Hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde sevgili genç meslektaşlarım, alnınızdan dosyaya damlayan terin 5 kuruşluk değeri var mı sanıyorsunuz. Ne zamandan beri, 'hukuk üstün olsun, adalet hakim olsun, hakim, savcılarımız tarafsız, bağımsız hesap verebilir hale gelsin, savunma etkin olsun' demek siyaset.

Ne ilginçtir ki işine gelmeyenler, hangi siyasi görüşten olursa olsun, 'hukukun üstünlüğü' dediğimizde, 'siyaset yapıyorsun' diyorlar. Bizi siyaset yapmakla suçlayanların önce kendi mesleki birikimlerini gözden geçirmeleri lazımdır. Biz ayarı bozuk terazi istemiyoruz.

Biz ayarı hukuka uygun terazi istiyoruz ki, mesleğimiz daima bizim altın bileziğimiz olsun. Bunları söylemek sevgili dostlarım siyaset mi? Bunları söylediğimizde bize siyaset yapıyorsun diyenler, ya iktidarın, ya muhalefetin o gün işlerine gelen, siyasetini yapan, buz gibi siyasetçileridir. Asıl onlar siyasetçi. Bizim çizgimiz düzdür, dün söylediğimizi bugün de söylüyoruz. Dün ne dediysek aynı doğrultuda gitmeyi başarıyoruz" dedi.

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu açılış konuşmalarının ardından birbirlerine hediyeler takdim etti. Kürsüden inen Feyzioğlu, salonu terk ederken, çok sayıda avukat da beraberinde çıktı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.