Suriyeli Sığınmacılar Bakın Nereye Alınıyor?

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kurulan 10 bin kişilik kampa, dün gece itibarıyla 41 aile yerleştirildi.

Suriyeli Sığınmacılar Bakın Nereye Alınıyor?
ilçenin doğusunda Suriye sınırının sıfır noktasındaki Güveççi Mahallesi'nde bulunan arazide yapımı süren kampın çalışmaları, Esed ve Rusya'nın Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a yönelik saldırıları sonrası hızlandı.

Türkiye'ye gelen aralarında Türkmenlerin de bulunduğu Suriyeli sığınmacılar, kamptaki çadırlara yerleştirildi. Dün geceden bu yana kamp alanına 41 ailenin giriş yaptığı öğrenildi.

Öte yandan, Esed güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılardan kaçarak 4 günden bu yana Yayladağı sınırına gelen Suriyelilerin, ülkeye alınmasına devam ediliyor. Otobüs ve minibüslerle ilçe merkezine getirilen ve kayıt işlemleri tamamlanan ailelerin bir kısmı sınırın sıfır noktasındaki yeni çadır kente, bir kısmı yakınlarının yanına bir kısmı da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki çadır kentlere gönderiliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.