Suriyelilerin Yüzü Kızılay Kart İle Gülüyor

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, Türk Kızılay'ının, yardım dağıtımında yoksulun onurunu koruyan anlayışla, yaklaşık 3 sene önce Kızılay Kart uygulamasını başlattığına işaret etti.

Suriyelilerin Yüzü Kızılay Kart İle Gülüyor
Kınık, karta yüklenen parayla ihtiyaç sahibinin marketlerden alışveriş yapabildiğini belirtirken, aynı zamanda kartla ATM'lerden de para çekilebildiğini kaydetti.

Kamp dışı uygulaması şu ana kadar 5 bin kişiye ulaştı

Türkiye'de barınma merkezlerinde kalan yaşlı, kadın, dul ve yetim sığınmacıların yanı sıra kamp dışındaki dezavantajlı Suriyeliler için bu uygulamayı başlattıklarını bildiren Kınık, şöyle konuştu.

Kamp dışı uygulamamız yeni başladı Şu ana kadar 5 bin kişiye ulaştı Bunu çok hızlı şekilde 6 ayda 30 bin kişiye ulaştıracağız Bu konuyla ilgili AB'den ciddi destek aldık Yaklaşık 38 milyon avro gibi bir destek Şimdiye kadar Kızılay Kart aracılığıyla 305 milyon lira desteğimiz oldu 2016'da yaklaşık 130 milyon liralık bir desteğimiz olacak Bunu yaygınlaştıracağız.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.