Yakılan kütüphaneyi onarmak için seferber olan öğretmenlerden Elif Bal, kütüphaneyi eski haline dönüştürdükleri için mutlu olduklarını söyledi.

6-7 Ekim olaylarında kütüphanelerinin çok büyük zarar gördüğünü anımsatan Bal, şöyle konuştu:

Kütüphanemiz yandı, kül oldu. Bütün kitaplarımız yandı. Bir arkadaşım vesilesiyle hayırsever Çiğdem Kuzucu Hanıma ulaştım. Çiğdem Hanım oğlunu kanserden kaybetmiş ve oğlunun adını yaşatmak için doğunun çeşitli illerinde kütüphane ve kitap yardımında bulunan hayırsever.

Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bize bin adet kitap gönderdi. Onunla başladık kütüphanemizi oluşturmaya. Ardından müdürümüz Salih Turgut aracılığıyla İl Kütüphane Müdür Vekili Yusuf Kızılkaya'ya ulaştık. Ondan da yaklaşık 900 kitap, 4 masa ve 16 sandalye, 2 de raf aldık.

Kampanyamız devam ediyor.

Hakkari'ye iki yıl önce atanan öğretmen Gamze Hanlı ise okulun kütüphanesiz olmasından üzüntü duyduğunu ve bu nedenle çalışmalarda yer aldığını belirtti.

6-7 Ekim olaylarında kütüphane yakılmış. Kütüphane olmamasına çok üzülmüştüm. Kütüphanemizi oluşturduk" diyen Hanlı, "Çok mutluyuz. Hakkari çok güzel. Buradaki insanlığı ve öğretmenlere verilen o güzel değeri herkes gelip görmeli" ifadesini kullandı.

Öğretmen Güllü Yıldız da atama bekleyen arkadaşlarının da bölgede gönül rahatlığıyla görev yapabileceklerini dile getirdi.


Türkçe öğretmeni oldukları için kütüphane konusunda daha hassas davrandıklarını anlatan Yıldız, "Kütüphanenin düzenlemesi, temizlenmesi, kurallarının oluşturması, öğrencilerin bu konu hakkında bilgilenmesi için çaba yürüttük. Kütüphanemize kavuştuğumuz için mutluyum" dedi.