THY'de Bu Sene Kaç Milyon Yolcu Taşıyacak?

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin filosuna yeni kattığı 777-300ER uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

THY'de Bu Sene Kaç Milyon Yolcu Taşıyacak?
Aycı, THY'nin 2016 beklentileri hakkında da bilgiler verdi.

Bu yıl 72 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini dile getiren Aycı, "62 milyon yolcu hedefi geçen yılındı. Bu yıl bunu artırarak 72 milyona çıkartacağız. Gelirle ilgili 12,2 milyar dolarlık beklentimiz var. Bu sadece ana şirket, iştirakleri de sayarsak 5,5 milyar dolar da oradan gelir. Büyüyoruz, gelişiyoruz. 2023'te hedef 30 milyar doları yakalamak. Bunun için 450 uçak yetmez" dedi.

Aycı, ABD'deki havayolu şirketlerinin Ortadoğu'daki havayollarına bakışının THY'yi etkileyip etkilememesi konusunda ise rahatsız olunacak bir durumun olmadığını söyledi.

ABD'deki faaliyetler

ABD'ye, buradaki havayollarının ekmeğini almak için gelmediklerine vurgulayan Aycı, diğer havayollarından farklı olarak güçlü bir iç pazara sahip olduklarını kaydetti.

Aycı, 80 milyonluk Türkiye haricinde yakın coğrafyayı da arkalarına alarak 150-200 milyonluk bir yolcu kapasitesini taşıdıklarını anlattı.

Bunların kendi yolcuları olduğunu ifade eden Aycı, "Bunlar Amerika'daki havayollarının yolcuları değil. Biz Amerika'dan yolcu almıyoruz, getiriyoruz. Bu nedenle buraya yolcu getirenle yolcu alanı ayırt etmek lazım. ABD'de okuyan öğrenci sayısı bakımından ilk ondayız.

Bu çocuklar ve aileleri burayı sürekli ziyaret ediyor. Ciddi anlamda karşılıklı ziyaretler söz konusu. Amerika'daki havayolu şirketleriyle tersine rekabet değil, onlarla birlikte pastayı büyütmeye aday bir havayoluyuz" değerlendirmesinde bulundu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.