Brüksel seferini yapan THY'nin TK 1937 sefer sayılı uçağı da Liege Havalimanı'na yönlendirilirken, patlamaların ardından THY'nin İstanbul-Brüksel seferlerine ait bilet satışını 24 Mart 2016 tarihine kadar kapattığı belirtildi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) uçağı, terör saldırısının meydana geldiği Brüksel Havalimanı'ndan kalkış yapamadı. Patlamanın yaşandığı saatlerde yolcu alımını bitiren ve körükten ayrılan, Türk Hava Yollarının Bürüksel- İstanbul seferini yapan A 321 tipi TK 1942 sefer sayılı uçak, Brüksel Havalimanı'ndan kalkamadı. Uçağın ne zaman kalkacağı henüz belli olmazken, Türk Hava Yollarının İstanbul- Bürüksel seferini yapan uçağı da Amsterdam’a yönlendirildi.

YOLCULAR GÜVENLİ BÖLGEDE

Brüksel'in Zevantem Havalimanı'ndaki patlama üzerine Brüksel'de bulunan THY uçağındaki yolcuların güvenli bölgeye alınmaya başlandığı açıklandı. Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

TK 1942 sefer sayılı Brüksel seferinin ekibi ve yolcuları ilgili otoriteler koordinasyonunda uçaktan boşaltılmış olup havalimanında güvenliği sağlanan bölgeye alınmaktadır.

Öte yandan patlamanın ardından havaalanının uçuşlara kapanması üzerine, THY’nin İstanbul-Brüksel seferini yapan uçağı Amsterdam Havalimanı’na yönlendirildi. THY'nin İstanbul-Brüksel seferini yapacak iki seferi ise patlama üzerine iptal edildi.

BRÜKSEL'E BİLET SATIŞLARI DURDURULDU

Bu arada, THY patlamaların ardından İstanbul-Brüksel arasında bilet satışını 24 Mart 2016 tarihine kadar kapattı. Bugün, yarın ve Perşembe günündeki seferler için THY İstanbul-Brüksel arasında rezervasyon ve bilet satışı kabul etmiyor. Halen THY’nin karşılıklı olarak Brüksel’e İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 4, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da bir seferi bulunuyor.