TOFAŞ'tan yapılan açıklamada, bu aşamada şirketin satışları üzerinde herhangi bir etkinin beklenmediği de ifade edildi.Açıklamada, yeniden faaliyete başlamak için henüz bir tarih öngörülmediği için, faliyetlerin durmasının şirketin toplam üretimine etkisinin ise tahmin edilemediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, iş akitlerinin feshi konusunda herhangi bir karar alınmadığı; iş akitlerinin feshinin beklenmediği ifade edildi.Faaliyetlerin 16 Mayıs itibariyle imkansız hale geldiği belirtilen açıklamada; yeniden faaliyete başlanması için, işçi eylemlerinin sona ermesi için uzlaşma sağlanmasının belirleyici olacağı ifade edildi.

Oyak Renault'da çalışan işçilerin daha önce kabul edilen 2014-2017 dönemine ait sözleşme koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Cuma günü başlattığı eylem Tofaş işçilerinin de katılımıyla devam ediyor.

HİSSE DE SERT DÜŞÜŞ

TOFAŞ hisseleri Bursa'da devam eden işçi eylemlerine bağlı üretime ara verilmesinin ardından ilk işlemlerde yüzde 4,42 düşüşle açıldı.
TOFAŞ eylemlerin başladığı Cuma günü kısa mesaj yolu ile üretimi durdurduğunu bildirmişti. KAP açıklamasıyla yatırımcılar da bilgilendirilmiş oldu.

RENAULT İLE BAŞLADI
Bursa'da üretim yapan otomotiv devlerindeki iş bırakma eylemlerinin ilki Renault'ta başladı. Daha sonra sırası ile Tofaş, Coşkunöz ve MAKO'ya (Mako Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.) sıçramıştı. Söz konusu eylemlerle çarşamba günü de bir başka fabrikada hayata geçirileceği açıklandı.

Türk Metal Sendikası’na bağlı işçilerin başlattığı eylemlerde öne çıkan talepler arasında, ücret dengesizliğinin giderilmesi, greve çıkan işçilerin işten atılmaması, Türk Metal’in temsilcilik tabelasının kaldırılması olarak öne çıkıyor.