Türk elçilik aracına bombalı saldırı: 1 asker şehit

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir personelin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi. Saldırıyı üstlenen Taliban asıl hedeflerinin ABD aracı olduğunu açıkladı.

Türk elçilik aracına bombalı saldırı: 1 asker şehit
Reuters'ın haberine göre Türk Büyükelçiliği’ne ait aracı hedef alan saldırıyı Taliban üstlendi.Dışişleri kaynakları tarafından, "Maalesef bir güvenlik görevlimiz şehit oldu, bir de yaralı var. Büyükelçinin durumu iyi" açıklaması yapıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: TSK PERSONELİ ŞEHİT OLDU
Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Kabil'de, Türkiye saati ile 05.45 sularında bomba yüklü araçla saldırıda bulunulduğunu, bir TSK personelinin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.

Bomba yüklü araçla gerçekleştireilen saldırının Türk konvoyunu hedef aldığını Afganistan İçişleri Bakanı yardımcısı General Ayoub Salanghi açıkladı. Salanghi, patlamada aracın sürücüsünün yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

Kabil'deki intihar saldırısı Türk, Alman ve İran Büyükelçilikleri'ne oldukça yakın bir noktada gerçekleştirildi.



TALİBAN'DAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından AA muhabirinin ulaştığı Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıyı üstlendiklerini ifade ederken, "Kabil'deki Türk Büyükelçiliği sokağından geçen ABD aracının hedef alındığını" öne sürdü.

Mücahit bu açıklamanın ardından AA muhabirini arayarak yaptığı ikinci açıklamada, “Bölgeden geçen ABD'ye ait araçları hedef aldık, ölenler de ABD vatandaşı, eğer saldırı anında Türklere ait araç da bölgede varsa yanlışlıkla onlar da zarar görmüştür, bizim Türklerle düşmanlığımız yok” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.