İstanbul, Ankara, Erzurum ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 12 şehirde gerçekleştirilen araştırmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 36,8 ile yılın siyasetçisi seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yüzde 21,6 ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 18,4 ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli takip etti.

Yılın en önemli olayı 1 Kasım genel seçimleri

2015'te "Yılın En Önemli Olayı" yüzde 20,4 ile 1 Kasım genel seçimi oldu. Bunu yüzde 11,2 ile Ankara'daki terör saldırısı, yüzde 10,7 ile 7 Haziran genel seçimleri izledi.

En gurur duyulan isim Aziz Sancar


Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, araştırmada 2015 yılında "Türkiye'nin En Gurur Duyulan İsmi" oldu.

Sancar'ın yüzde 46,4 ile zirveye oturduğu sıralamada, Barcelona'ya transfer edilen milli futbolcu Arda Turan yüzde 27,2 ile ikinci, Harvard Üniversitesine "Genç Akademi Üyesi" kabul edilen ilk Türk Dr. Canan Dağdeviren de yüzde 20 ile üçüncü olarak belirlendi.

Ekonominin en başarılı kurumu Borsa İstanbul

Araştırma kapsamında Türkiye'de ekonomi alanındaki en başarılı kurumlar da belirlendi. Buna göre Borsa İstanbul yüzde 26,4 ile ilk sırada yer alırken, bu kurumun hemen ardından yüzde 24,4 ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüzde 22,8 ile de Ziraat Bankası geldi.

Sporun en başarılısı Kenan Sofuoğlu

Araştırmada milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu yüzde 45,6 ile yılın "Spor Alanında En Başarılı İsmi" oldu. Sofuoğlu'nu yüzde 30 ile Eczacıbaşı VitrA'nın milli voleybolcusu Neslihan Demir, yüzde11,2 ile de milli halterci Sibel Özkan takip etti.