EGE BAHARI YAŞADI

Ege Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle birçok merkezde şubat ayındaki en yüksek sıcak değerlerine ulaşıldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şubat ayı içinde en yüksek sıcaklığın 15 Şubat 1953'te 23,9, 20 Şubat 2010'da ise 23,8 olarak ölçüldüğü İzmir'de bugün sıcaklığın 24,7 dereceye ulaştığı belirtildi.

 

Hava sıcaklığının bugün en yüksek Aydın'da 25,9, Balıkesir'de 25, Manisa'da 26,4'e çıktığı kaydedildi. Halen mevsim normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 18 Şubat Perşembe gününe kadar bu şekilde devam edeceği bildirildi.

İSTANBUL'DA VATANDAŞLAR SAHİLLERE KOŞTU

İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, vatandaşların yüzünü güldürdü. Güneşli havayı gören vatandaşlar sahile akın etti. Sıcak havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar yürüyüş ve spor yaparken bazıları da balık tuttu. Özlem duydukları güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşların bu durumdan oldukça memnun oldukları görüldü.



SICAKLAR DEVAM EDECEK

Hava Tahmini Uzmanı Fevzi Burak Tekin, bu hafta yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin, "Bu hafta hava sıcaklıkları oldukça yüksek olacak. Önceden yaptığımız meteorolojik değerlendirmeye göre de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 8-15 derece üzerinde seyredecek. Yağış beklentimiz yok. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü dar alanda doğu kesimlerde yağış görülebilir fakat hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek” yorumunda bulundu.

ANKARA 20 DERECEYİ GÖRECEK


İstanbul, Ankara ve İzmir'de haftanın açık geçeceğini belirten Tekin, "Başkent Ankara'da 3 gün boyunca yağış beklemiyoruz, parçalı az bulutlu bir hava hakim. Günün en yüksek sıcaklığı 18-20 derece arasında değişebilir. Gece sıcaklıkları ise bir hayli yüksek 8-10 derece arasında kendini gösterebilir. Başkent'in Şubat ayı ortalamasına baktığımızda 7 derece olduğunu söyleyebiliriz. Başkent'te hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.