Türkiye'ye sığınan binlerce kişi Kobani'ye dönüyor

IŞİD saldırıları nedeniyle Türkiye'ye sığınan Kobanililerin ülkelerine dönüşü hızlandı..

Türkiye'ye sığınan binlerce kişi Kobani'ye dönüyor
 6 ay önce IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Kobani’den Türkiye’ye kaçan 200 bin Suriyeli Kürt, IŞİD’in Kobani’den çıkarılmasının ardından ülkelerine dönmeye başladı.

MÜRŞİTPINAR'DAN GEÇTİLER
Çoğu kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan sığınmacıların, yanlarında getirdikleri bazı eşyaları ile birlikte Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan geçişine izin verildi.

Güvenlik kontrol noktasında arama yapılan sığınmacılar, kimlik kontrollerinin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca oluşturulan mobil kayıt merkezinde işlemlerinin tamamlanmasından sonra ülkelerine dönebildi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİLER
Türkiye’ye teşekkür eden Kobanililer, evlerine geri dönmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti. Gün içerisinde binlerce Suriyelinin ülkelerine dönmeleri bekleniyor.

18 BİN KİŞİ DÖNDÜ
Süleyman Şah Türbesi’nin nakli, Saygı Karakolu personelinin tahliyesi için yapılan Şah Fırat operasyonunun ardından, bir gün içerisinde 2 bin 200 Suriyeli geçiş yaparken, bugüne kadar toplamda 18 bini aşkın Kobanili ülkesine döndü.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.