Türkiye'ye Vize Muafiyetinin Gecikmesi Kesinleşti

Avrupa Birliği İçişleri Bakanlarının Lüksemburg'daki toplantısı Türkiye'ye vize muafiyetinin gecikeceğini kesinleştirdi. Avrupa terör konusunda yine ikiyüzlülüğünü gösterdi.

Türkiye'ye Vize Muafiyetinin Gecikmesi Kesinleşti
Lüksemburg'da bir araya gelen AB İçişleri Bakanları resmi karar almadı. Ancak vize muafiyeti bekleyen ülkeler Türkiye, Gürcistan, Ukrayna ve Kosova'nın durumunda yakın bir zamanda değişiklik olmayacağı belli oldu.

TÜRKiYE UYARMIŞTI

Avrupa Parlamentosu'nun acil durum mekanizmalarını 1 Temmuz'dan önce onaylaması mümkün görünmüyor. Türkiye ise vize sözünü tutması konusunda Avrupa'yı pek çok kez uyardı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu vize muafiyeti sağlanmaması durumunda mülteci anlaşmasına uymayacaklarını belirtmişti.

AB SÖZÜNDE DURMADI

AB, Türkiye'ye mülteci anlaşması kapsamında vize muafiyeti sözü vermişti ancak içişleri bakanları koşulların yerine getirilmediği görüşünde. Mart ayındaki zirvede Türkiye'ye 1 Temmuz'dan itibaren vize muafiyeti sağlanması konusunda uzlaşılmıştı. Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka bu tarihte uygulamaya başlanamayacağını teyit etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.