Umuda Yolculuk Son Sürat Devam Ediyor

Ülkelerindeki iç karışıklık ya da ekonomik ve siyasi belirsizlikler nedeniyle daha iyi bir yaşam ümidiyle Avrupa'ya geçmeye çalışan insanların umuda yolculuğu hem denizden hem de karadan hız kesmeden sürüyor.

Umuda Yolculuk Son Sürat Devam Ediyor
Emniyet ve jandarma ekipleri ocak ayı içinde Türkiye'nin Edirne'den Antalya'ya uzanan batı bölgelerinde yaklaşık 8 bin kaçak göçmen yakaladı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de Ege Denizi'nde 5 bin 541 kişiyi kurtardı.

Başta Suriye olmak üzere Afganistan, Irak ve diğer ülkelerden sığınmacıların Avrupa hayali için çıktıkları umuda yolculuk, olumsuz koşullar ve ölümlere rağmen ocak ayında da sürdü.

Yasa dışı göçe karşı mücadele yürüten emniyet ve jandarma ekipleri, ocak ayında Avrupa topraklarına geçiş güzergahındaki Kırklareli, Edirne, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Muğla ve Antalya'da yaklaşık 8 bin kaçak göçmeni yakaladı.

Denizdeki ölümler karaya yöneltti

Ege Denizi'nde son dönemde yaşanan ölümler, daha güvenli olduğu için kara sınırlarından geçiş girişimlerini de artırdı. Yunanistan ve Bulgaristan'a sınırı bulunan Edirne ile Bulgaristan'a komşu Kırklareli'de yapılan denetimlerde, yaklaşık 2 bin kaçak göçmen hayallerine ulaşamadan yakalandı.

Son dönemde Midilli Adası'na yakınlığı nedeniyle yasa dışı göç olaylarında ön plana çıkan Çanakkale ve Balıkesir'de ise yaklaşık 5 bin kaçak göçmen denize açılamadan yakalandı.

Kurtarılan göçmen sayısı yüzde 700 arttı

Kaçakların büyük kısmının Avrupa topraklarına geçiş için kullandığı Ege Denizi'nde de bir önceki yıla göre daha büyük hareketlilik yaşandı.

Geçen yıl ocak ayında 688 göçmeni kurtaran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bu yılın aynı döneminde ise 5 bin 541 göçmeni boğulmaktan kurtardı.

Kurtarılan göçmen sayısı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 700'lük artış gösterdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.