Batman

Batman'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilecek.

Vali Azmi Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yarın Batman'da yoğun kar yağışı ve don olayları beklendiğini belirtti.

Çelik, herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetle karşılaşılmaması için il genelinde ilk ve orta dereceli resmi ve özel eğitim kurumlarında yarın eğitime ara verileceğini, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağını duyurdu.

Bartın

Bartın'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle yarın (5 Ocak) il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.

Kastamonu

Kastamonu'da kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle bazı ilçelerde yarın (5 Ocak) eğitime ara verildi.

Alınan bilgilere göre, Kastamonu'nun Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime 5 Ocak Salı günü ara verilmesi kararlaştırıldı.

Mardin

Mardin Valiliği, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Artuklu, Savur, Dargeçit ve Ömerli'de yarın (5 Ocak) eğitime ara verildiğini bildirdi.

Trabzon ve Artvin

Trabzon'un Of ve Artvin'in Yusufeli ve Şavşat ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle Of ilçesinin tamamı, Maçka ilçesinde ise Çatak, Başar ve Akarsu mahallelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verileceği belirtildi.

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan duyuruda ise ilde etkili olan kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle yarın Yusufeli ve Şavşat ilçelerindeki tüm okullarda eğitime ara verileceği kaydedildi.

Sivas

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köylerde, eğitime 5-6 Ocak'ta eğitime ara verildiği bildirildi.

Giresun

Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili aşırı kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Meydana gelebilecek aşırı buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın da ara verildiği ifade edildiği açıklamada, il merkezinde çalışan engelli ve hamile kamu görevlilerinin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Şebinkarahisar Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise ilçedeki okullarda eğitim-öğretime yarın ve 6 Ocak'ta ara verildiği belirtilerek, hamile ve engelli kamu personelinin de aynı tarihlerde idari izinli sayılacağı bildirildi.

Gaziantep

Gaziantep'te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki okullarda yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölgede görülen kar yağışı, aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarın resmi ve özel tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli olacağı belirtilen açıklamada, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlarla hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Tunceli

Tunceli'de, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselere taşımalı gelen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için eğitime bir gün eğitime ara verildi.

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, Tunceli'de kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkili olduğunu belirtti.

Kar yağışının etkisini artırarak devam ettiğini ifade eden Eyyüpkoca, şunları söyledi:

Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle köylerden merkezdeki ilkokul, ortaokul ve liselere taşımalı öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için, taşımalı eğitim yapan okullarımızda 5 Ocak günü, bir günlük ara verme kararı aldık. Diğer okullarımızda eğitim ve öğretim devam ediyor. Yarın kar yağışı ve şartlar yeniden gözden geçirilerek bir günlük aranın uzatılıp uzatılmayacağına bakacağız."

Eyyüpkoca, ilçelerde eğitime ara verme kararının kaymakamlıkların inisiyatifinde olduğunu ve ilçelerde eğitime ara verilmesine yönelik karar alınmadığını sözlerine ekledi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezindeki okullarda yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının yarın yoğunlaşmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları içindeki eğitim kurumlarında yarın eğitim ve öğretime ara verileceği duyuruldu.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kuvvetli kar yağışının Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yarın gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini ifade edilmişti.

Sivas

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 2 gün ara verildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar gereğince kentte etkili kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köylerde, eğitime yarın ve çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler, engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bingöl

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okulların yarın için tatil edildiği bildirildi.

Meteoroloji İl Müdürlüğünün ölçümlerine göre, kar kalınlığı kent merkezinde 23, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı.