YSK Başkanı: Jeneratör olmayan yerler için çalışma başlattık

30 Mart yerel seçimlerinde elektrik kesilmiş ve Enerji Bakanı Taner Yıldız trafoya kedi girdiğini, bu nedenle de kesinti yaşandığını söylemişti. YSK Başkanı Sadi Güven, bir daha böyle bir kesintinin yaşanmaması adına jeneratör olmayan yerler için çalışma başlatıldığını açıkladı.

YSK Başkanı: Jeneratör olmayan yerler için çalışma başlattık
YSK Başkanı Sadi Güven, şunları söyledi:

Siyasi partiler ülke çapında seçime girebilmek için en az 41 ilde tüm adayları eksiksiz bildirmekte yükümlüdür. Bir ilin tam olması için de vekil sayısı kadar adayın gösterlimesi gerekir. Eksik aday ve belge eksikliği halinde, belge ikmal edilmediği veya belgesini ikmal edemediği takdirde, o ilde seçime katılma hakkını kaybedeceklerdir. 41 ilde bu şekilde değerlendirilecektir.

Sonraki aşamada ölüm, istifa ve YSK incelemesi sonucu iptal edilen adaya ilişkin olrak bir ikmal söz konusudur.

BAĞIMSIZ ADAY SAYISI 181

Bağımsız adaylarımız bildiğiniz gibi illerimize müracaat etmişlerdir, aday sayımız 181'dir, bunun yüzde 91'i erkek aday, 16 da kadın aday, yüzde 9 olarak gerçekleşmiştir.

Ben siyasi partilerimizden ve bağımsız adaylarımız için bu adaylarımızın ülkemize siyasi partilere ve bağımsız olanların da ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

ÖNLEMLERİ ALDIK

Biz YSK olarak gerekli önlemleri aldık, seçime hazırız. Seçimin yapılmasını artık bekliyoruz.Seçime hazırız. 54 ülkede seçim yapılacak. 8 Mayıs itibariye başlayacak 31 Mayıs itibariyle bitecek.

JENERATÖR OLMAYAN YERLER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK
Biz her seçimde Enerji Bakanlığıyla görüşme yapıyoruz. Seçim günleri kesinti çok az oluyor zaten dilerim bu seçimde olmaz.Adalet Bakanlığıyla görüştük. Jenaratör olmayan yerler için çalışma başlattık.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.