Yüce Divan'la İlgili İlk Karar Verildi

İlk oylamada Zafer Çağlayan için Yüce Divan kararı çıkmadı. Çağlayan için 242 kabul, 264 ret oyu kullanıldı. AKP'nin 38 fire verdiği belirtildi.

Yüce Divan'la İlgili İlk Karar Verildi
Rıza Sarraf'tan 700 bin liralık saat ile 40 bin avroluk piyanoyu 'aldığını' kabul eden eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Yüce Divan'a gönderilmedi. Çağlayan için 242 kabul, 264 ret oyu kullanıldı. AKP'nin 38 fire verdiği belirtildi.

Meclis Genel Kurulu'nda eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan hakkında verilen Yüce Divan önergesi reddedildi.

Genel Kurul’da yapılan oylamada 242 evet 264 hayır ve 7 çekimser oy çıktı. 517 vekil Yüce Divan oylaması için oy kullandı, 1 oy boş 3 oy ise geçersiz çıktı.

TBMM Genel Kurulu’nda AK Partili dört eski bakan hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili Yüce Divan oylaması başladı. Bakanlardan ilk önce eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki toplam 53 önerge okundu ve ardından oylamaya geçildi.

Milletvekilleri iki grup halinde isimleri tek tek okunarak toplamda 8 kabinde oy kullandı. Vekillere evet anlamında beyaz renkli, hayır anlamında kırmızı renkli ve çekimser anlamında yeşil renkli oy pusulaları verildi.

Vekillerden kullanmadıkları pusulaları kabindeki ıskarta kutusuna atmaları istendi. Ancak bazı vekiller ıskarta kutusuna atmazken bazı vekillerin oy kullanma kabinine bile girmeden zarfları kutuya attıkları görüldü.

Hakkında oylama yapılacak diğer eski bakanlar Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler de Zafer Çağlayan için oy kullandı. Bağış'ın oy zarfını kutunun içine fırlatır gibi bırakması dikkat çekti.

Muhalefet ve bağımsızların toplam sandalye sayısının 223 olduğu oylamada yedi çekimser, bir boş, üç de geçersiz oy kullanıldı. 312 vekile sahip AKP'de sekiz partili oy kullanmazken, 304 olarak beklenen ret oyunun 264 çıkması AKP'nin 40 fire verdiğini gösterdi. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Meclis'te gazetecilere "38 fire görünüyor" dedi.

Yüce Divan kararı için salt çoğunluk, yani en az 276 oy gerekiyordu. Sonuçların açıklanmasının ardından muhalefet vekilleri çıkan kararı alkışlarla protesto etti.

Aktif
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.