Abdullah Gül'ün yakın koruması şehit oldu

Iğdır'da PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın korumalarından Fehmi Şahin de şehit oldu.

Abdullah Gül'ün yakın koruması şehit oldu
Şehit polisin annesine acı haberi, uzman çavuş olan kardeşi verdi.

İKİ GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜK

Gül’ün halen başdanışmanı olarak görev yapan Osman Cangal, Hürriyet’e, birlikte çalıştığı arkadaşının ölümünden duyduğu üzüntüyü iletti. Cangal, “10 yılı aşkın süre kendisiyle birlikte çalıştık. En mahrem alanlarda, en mahrem görevlerde sırrımızı paylaştık. Canımız, ciğerimizdi. Ekibimizdeki en değerli arkadaşlardan biriydi. 2 yıl önce şark görevi çıkmıştı. Kendisiyle sık sık görüşüyorduk. Son olarak 2 gün önce telefonda konuştuk. Bütün şehitlerimize rağmen ve aileleri ile milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

ECEVİT VE DERVİŞ İLE DE ÇALIŞTI

Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri götüren servis minibüsüne yapılan saldırıda şehit olan 12 polisten biri olan Şahin, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in koruma ekibinde yer almış, Ekonomi Bakanı Kemal Derviş’in de yakın koruması olarak görev yapmıştı.

Başbakanlığı döneminde Abdullah Gül’ün koruma ekibine katılan Şahin, Gül’ün Dışişleri Bakanlığı sırasında ve görev süresi dolana kadar Cumhurbaşkanlığı’nda çalışmıştı. 12 yaşında bir çocuk babası Şahin, koruma tecrübesi ile Gül’ün ismen tanıdığı koruyan yakın ekipteki çekirdek isimlerden biriydi. Şehit Fehmi Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin dolmasının ardından yakın koruma ekibindeki 7 polis memuru ile birlikte şark görevine gönderilmişti. Şahin, Iğdır’a tayin olmuştu.

Abdullah Gül tweet attı: 'Fehmi’yi ve silah arkadaşlarını teröre kurban vermiş olmamızdan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim'

ACI HABERİ UZMAN ÇAVUŞ OLAN KARDEŞİ VERDİ
Şehit polis Fehmi Şahin’in, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Annesi Nezahat Şahin, haberi uzman çavuş olan oğlu Erhan Şahin’den aldı. Şehidin evi ve bütün bina Türk bayraklarıyla donatıldı. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.