Alzheimer Hastası Kayıp Fransız Turist Aranıyor

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne ailesiyle tatile gelen ve en son geçen cumartesi kaldığı otelin plajında görülen alzheimer hastası Fransız turist 74 yaşındaki Alain Du Mortier'den haber alınamıyor. Mortier'in bulunması için jandarma,...

Alzheimer Hastası Kayıp Fransız Turist Aranıyor
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne ailesiyle tatile gelen ve en son geçen cumartesi kaldığı otelin plajında görülen alzheimer hastası Fransız turist 74 yaşındaki Alain Du Mortier'den haber alınamıyor. Mortier'in bulunması için jandarma, Sahil Güvenlik ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi ve ailesinin arama kurtarma çalışmalarına rağmen henüz bir sonuç alınamadı.
Bakır tüccarı Alain Du Mortier, 10 gün önce Fransa'dan eşi Betty Du Mortier, oğlu Willy Du Mortier ve gelini Christelle Du Monier ile tatil için Bodrum'a gelip, Yahşi Mahallesi'ndeki bir otele yerleşti. En son geçen cumartesi günü saat 10.30 sıralarında, serinlemek için girdiği denizden çıkarken görülen alzheimer hastası Alain Du Mortier, ortadan kayboldu. Mortier'den 4 saat boyunca haber alamayan ve gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendisine ulaşamayan birlikte tatile geldiği yakınları durumu otel yetkililerin aracılığıyla polis ve jandarmaya bildirip, kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine jandarma ve Sahil Güvenlik ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi koylarda Fransız turistin bulunması için arama-kurtarma çalışması başlattı. Willy Du Mortier de babasının bulunması için, eşi Christelle Du Monier ile sokak sokak dolaşıp, broşür dağıttı.
'EŞİM BULUNMADAN KESİNLİKLE BURADAN AYRILMAM'
70 yaşındaki Betty Du Mortier, eşinin denizden çıktıktan sonra sonra duş almak için yanlarından ayrıldığını belirterek, "Bir süre ortada göremeyince odaya gidip dinlendiğini düşündük. Ancak,kendisini odada bulamayınca heyecanlandık. Otelde aradık bulamayınca. durumu otelin güvenlik güçlerine bildirdik. Üzerinde mayo şortu ve otelin bilekliği vardı. Bir haftalık tatilimiz sona erdi. Ancak, ölü veya diri bulmadan kesinlikle buradan ayrılmam" dedi.
Mortier, eşinin kaybolmadan 10 dakika önce çektirdiği fotoğrafı da muhabiri ile paylaşıp, eşinin bulunması için yardım istedi.
Fransa'nın Bodrum fahri konsolosluğu asistanlarından Tomurcuk Subay da kaybolan Fransız vatandaşının bulunması için devletin tüm kurumları ile harekete geçtiğini belirterek, "Akyarlar ile Ortakent-Yahşi arasında karada ve denizde geniş çaplı araştırma başlattık arama çalışmalarına ailesi de hazırladıkları broşürlerle ile katılıyor. Fransız turisti bulan veya görenlerin konsolosluğumuza ait 0 545 455 25 70 numaralı telefona bilgi vermelerini rica ediyoruz" dedi. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı da kaybolan turist ile ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.