Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() KAĞITHANE’de park halindeki bir otomobil geceleyin trafik çekicisi ile gelen iki şahıs tarafından çalındı. Sabahleyin güvenlik kameralarından aracının çekildiğini anlayan Sayim Ay, çekenin trafik polisi olduğunu sanarak, polis merkezine gitti. Ancak çekicinin polislere ait olmadığını anlayınca, şok yaşadı.
Çağlayan Mahallesi’nde meydana gelen olayda, geçtiğimiz cumartesi akşamı işyerinden çıkan Sayim Ay, 34 HF 348 plakalı otomobili ile evine gelerek her zaman yaptığı gibi otomobilini de evinin önüne park etti.
Sabahleyin evinden çıkan Sayim Ay aracının yerinde olmadığını fark etti. Aracını bulmak için çevre işyerlerinin güvenlik kameralarını izleyen tekstil işçisi Sayim Ay, aracının gece çekici ile götürüldüğünü gördü. Hemen polis merkezine giderek, aracının çekildiğini ve hangi otoparkta olduğunu sorunca büyük bir şok yaşadı. Polis, otomobilin kendileri tarafından çekilmediğini ve böyle bir çekilme işleminin kayıtlarında olmadığını öğrenince aracının çalındığını fark etti. Polise ve Cumhuriyet Savcılığı’na otomobili için çalıntı başvurusu yapan Ay,aracının bulunmasını bekliyor.
“OTOMOBİLİM EVİMİN ÖNÜNDEN ÇEKİCİ İLE ÇALINDI”
35 bin TL. değerindeki otomobilinin çekici ile çalınmasına hayret ettiğini belirten Sayim Ay, “Cumartesi gecesi Çağlayan’daki evime gelerek aracımı evin önüne park ettim. Sabah kalktığımda aracımın evin önünde olmadığını gördüm. Hemen sokak üzerindeki bir işyerinin güvenlik kamerasına baktım. Aracımın gece evimin nünden çekici ile çekildiğini gördüm. Hemen polise gittim. Polis otomobili çeken çekicinin kendi çekicileri olmadığını söyledi. Bende Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum. Dört gündür bir sonuç alamadım” dedi.
OLAY GÜVENLİK KAMERASINDA
Otomobilin çekici ile çalınması bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından an be an kaydedildi. Görüntülerde bir çekicinin geri geri gelerek park halindeki otomobili çekiciye yüklemesi ve olay yerinden ayrılması görülüyor.
Güvelik kamerası görüntülerini izleyen polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
(FOTOĞRAF)