Eskişehir'de 5 Bin Kişi İsrail'i Protesto Yürüyüşüne Katıldı

Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,()- ESKİŞEHİR'de düzenlenen İsrail'i protesto yürüyüşüne yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tekbir getirip çeşitli sloganlar atan kalabalık yürüyüş sonunda topluca dua etti. Akşam saatlerinde Çarşı...

Eskişehir'de 5 Bin Kişi İsrail'i Protesto Yürüyüşüne Katıldı

Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,()- ESKİŞEHİR'de düzenlenen İsrail'i protesto yürüyüşüne yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tekbir getirip çeşitli sloganlar atan kalabalık yürüyüş sonunda topluca dua etti.

Akşam saatlerinde Çarşı Camii önünde toplanan kalabalık, 'Katil İsrail akıttığın kanda boğulacaksın' yazılı pankart açıp Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık sık sık 'Katil İsrail', 'Filistin halkı yalnız değildir' ve 'Müslümanlar kardeştir, İsrail kalleştir' şeklinde sloganlar atıp tekbir getirdi.

Hamamyolu, Köprübaşı, İsmet İnönü ve Üniversite caddelerinden yürüyerek Espark Alışveriş Merkezi önüne gelen kalabalığa hitaben Eskişehir Gazze Kardeşlik Platformu sözcüsü ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, "Bu meydandan bizim sesimizi Tel-Aviv, Almanya, Kanada, Obama duymalı. Buradaki insanların 'Kahrolsun İsrail' dediğini duyacaklar. İsrail kendi akıttığı kanda boğulacak. Burada Filistin'in yanında İsrail'in karşısında olduğumuzu bütün dünyaya haykırıyoruz. Filistin davası bu ülkenin sağını da solunu da birleştiren bir davadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, tekbir getirip, topluca dua okuduktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.