GAZİANTEP’TE TAKLİT ZEYTİNYAĞI OPERASYONU

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, bir eve yaptıkları baskında kaçak 6 ton taklit zeytinyağı ele geçirdi. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yapılan kontrol ve denetimlerde, taklit zeytinyağı oluşturmaya...

GAZİANTEP’TE TAKLİT ZEYTİNYAĞI OPERASYONU
GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, bir eve yaptıkları baskında kaçak 6 ton taklit zeytinyağı ele geçirdi.

Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yapılan kontrol ve denetimlerde, taklit zeytinyağı oluşturmaya çalışan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Girne Mahallesi’nde bulunan bir eve baskın yapan zabıta, taklit zeytinyağı olduğu anlaşılan 6 ton yağa el koydu.  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, taklit zeytinyağı oluşturmaya çalışan 5 kişinin Suriye uyruklu olduğunu kaydederek şunları söyledi:


"Bir mahalle arasında ve bir evin içerisinde vatandaşın sağlığını hiçe sayarak böyle bir şeyin organize edilmesi makul bir şey olarak görülemiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden ekiplerimiz de geldi, beraber çalıştık. Yağ üzerinde çalışma yaptık ama şu an için ne yağı olduğunu belirleyemedik. Bu yağları vatandaşa zeytinyağı arması yapıştırarak yedirmeye çalışan insanlarla ilgili gerekli işlemleri yaptık. İnsan sağlığını hiçe sayan bu tür üretimleri gıda terörü olarak değerlendiriyoruz. Gıda fırsatçılarının önüne geçmek için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız, zeytinyağı diye satılan ürünlere karşı tedbirli olmalıdır."

Ömer Yalım, ele geçirilen taklit zeytinyağının imha edileceğini sözlerine ekledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.