Gaziantep'teki Yangının Hasarı Tahmini 50 Milyon Dolar

GAZİANTEP 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde 70 bin metrekare alan üzerinde kurulu Öz Kaplan halı fabrikasında dün saat 15.00 sıralarında başlayan yangın 4 ilden gelen ekiplerin karadan ve havadan...

Gaziantep'teki Yangının Hasarı Tahmini 50 Milyon Dolar

GAZİANTEP 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde 70 bin metrekare alan üzerinde kurulu Öz Kaplan halı fabrikasında dün saat 15.00 sıralarında başlayan yangın 4 ilden gelen ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle 19 saatin ardından söndürüldü. Halen soğutma çalışmalarının sürdüğü fabrikada yangının oluşturduğu maddi hasarın ise tahmini olarak 50 milyon dolar olduğu ifade edildi.




Abidin Kaplan'a ait olan ve yılda 4 milyon metrekare halı üretim ve ihracatı yapılan 600 işçinin çalıştığı Özkaplan Hali Fabrikası'nın depo bölümünde dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede etkili olan ve tüm fabrikayı saran alevlere Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Çevredeki fabrikaların boşaltıldığı yangına ayrıca Adana ve Kahramanmaraş'tan gelen yangın söndürme uçak ve helikopterleriyle de müdahale edildi.
12 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınabilen yangın, onlarca ekibin çalışmasıyla başladıktan 19 saat sonra sabah saat 10.00 sıralarında söndürülebildi.

TAHMİNİ ZARAR 50 MİLYON DOLAR

Yangında can kaybının yaşanmaması herkesi sevindirirken halen soğutma çalışmalarının sürdüğü fabrikada oluşan hasarın ise 50 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. 600 işçinin çalıştığı ve küle dönen Öz Kaplan Halı fabrikasında yangının çıkış sebebinin ise yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacağı ifade edildi.

FATMA ŞAHİN: ÇEVREYE YAYILMAMASI BÜYÜK ŞANS

Dünden itibaren olay yerine gelen ve itfaiye ekiplerinin çalışmasını yakından takip eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bugün de beraberinde Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ve sanayiciler ile birlikte yangın bölgesine gelerek son duruma ilişkin bilgiler aldı. İtfaiye ekiplerinin yoğun gayret gösterdiğini ve ortaya konan çabayla yangının çevredeki diğer fabrikalara sıçramasının önlendiğini anlatan Fatma Şahin, "İtfaiye ekiplerimiz dün ihbar geldikten sonra kısa sürede olay yerine intikal ederek yangına müdahale etmeye başladı. Öncelikli hedefimiz yangının çevredeki fabrikalara sıçramaması idi. Alınan tedbirlerle yangın kendi bölgesinde tutuldu" dedi.
Yangın sonrası fabrikada oluşan hasarın hazırlanacak raporların ardından belirleneceğini de dile getiren Şahin, "Fabrikamız zaten sigortalı. Yangını tamamen söndürdükten sonra hazırlanacak ekspertiz raporuyla maddi zarar net olarak ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.