IŞİD ATEŞ AÇTI, ASTSUBAY ŞEHİT OLDU

Kilis'te bugün saat 16:00 sıralarında Dağ Hudut Karakoluna, IŞİD'in kontrolündeki bölgeden ateş açıldı.

IŞİD ATEŞ AÇTI, ASTSUBAY ŞEHİT OLDU
 Açılan ateş sonucu bir astsubay şehit oldu, iki uzman çavuş yaralandı. IŞİD tarafından açılan ateşe, angajman kuralları gereği dört tank derhal karşılık vererek hedefleri tahrip etti. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. IŞİD ile devam eden çatışma saat 19.40 sularında sona erdi. Sınırdaki birlikler güvenli bölgeye çekildi.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakolu sorumluluk alanı karşısına 1 pikapla gelen ağır silahlı 10 kişilik IŞİD militanı sınırdaki askerlere ateş açtı. Ateşe karşılık veren güvenlik güçleriyle, IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Bir astsubay şehit oldu, 2 asker ise yaralandı.

BİR IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Devam eden çatışmalarda bir IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD militanının üzerinden 1 roketatar, 1 kaleşnikof ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. IŞİD militanının ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi.

IŞİD MEVZİLERİNE CEHENNEM TOPU

IŞİD'e ait pikap tank atışıyla imha edildi. Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı.

KİLİS VALİSİ TAPSIZ: ASTSUBAYIMIZ ŞEHİT OLDU
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti. Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

ŞEHİT ASTSUBAYIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

2 AYLIK EVLİYDİ
Gaziantepli Mehmet Yalçın Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

BİR IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi.

BORDO BERELİLER GELDİ, ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Kilis Valiliği bugün saat 13:00 itibarıyla bugün sınır bölgelerinde 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmişti. Dün akşam saatlerinde özel kuvvetlere bağlı bordo bereli birlikler bölgeye gönderilip iki ayrı noktaya yerleştirildi. Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen alanda tarlaları olan vatandaşlar ise karar nedeniyle arazilerine gidemediklerini ifade etmişti.

TUĞGENERAL DOĞAN BÖLGEYE GİDİYOR
Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.

SAVAŞ UÇAKLARI KALKTI
Kilis'te, Suriye tarafında terör örgütü IŞİD teröristlerinin mevzilendiği yerden Mehmetçiğe açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olması 2 uzman çavuşun da yaralanmasının ardından Diyarbakır’da çok sayıda F16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.