BURSA’da inşaat şirketi sahibi H.A., bankadan çektiği parayı bir başka banka şubesine yatırmak için giderken, benzin istasyonunda tuvalet ihtiyacını gidermek için durdu. Aracın uzaktan kumandalı kapı kilidinin kapanmasını 'jammer' olarak adlandırılan sinyal kesici ile engelleyen 2 kişi, otomobildeki 47 bin lirayı alarak kaçtı. Güvenlik kamerası tarafından görüntülenen soygun sonrası, 2 şüpheliden Özcan C. (30) yakalandı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Özcan C. suçunu kabul ett.

Merkez Osmangazi İlçesi’nde inşaat şirketi sahibi H.A. (35) Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir banka şubesinden günü gelen çekini ödemek için 47 bin lira çekerek, Yeni Yalova Yolu üzerinde bulunan başka bir banka şubesine yatırmak için kendisine ait otomobille yola çıktı. Yolda tuvalet ihtiyacını gidermek için bir benzin istasyonunda aracını park eden H.A., parayı aracının torpido bölümüne bıraktı. Geriye geldiğinde kapattığını sandığı aracının kapılarının açık olduğunu gören H.A. torpidoya baktığında paranın yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi.

BANKADEN BERİ TAKİP ETMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çevrede bulunan MOBESE ve işyerlerinin güvenlik kameralarını incelediğinde H.A.’nın parayı çektiği bankadan itibaren başka bir araçla takip edildiğini belirledi. Benzin istasyonunda ise H.A.’nın aracını park ettikten sonra takip eden otomobilin içinden bir kişinin elinde hırka ile inip parmak izi kalmaması için kapıyı açıp ardından torpidodan aldığı 47 bin lirayı hırkaya sarıp araca binip olay yerinden ayrıldığını tespit etti.

Polis, yaptığı araştırmalar sonucunda parayı çalan kişinin daha önceden çok sayıda otodan hırsızlık suçundan sabıkası bulunan Özcan C. olduğunu tesbit edip kendisini İnegöl İlçesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulamasında, güvenlik kamerası görüntülerini izleyince suçunu kabul etmek zorunda kalan Özcan C., çaldığı parayı borçlarını ödemek için kullandığını söyledi. Özcan C. şöyle dedi:
"Bir arkadaşımla kiraladığımız araca siyah film çektirip şahsı para çektiği banka şubesinden itibaren izledik. Benzin istasyonuna geldiğinde arabadan indiği esnada uzaktan kumandalı araba anahtarını 'jammer' (sinyal kesici cihaz) gibi kullanarak, kapıların kapanmasını engelledik. Ardından parayı alarak olay yerinden ayrıldık."

Özcan C. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olaya karışan diğer şüpheli ise aranıyor.