ESKİŞEHİR'de psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen 17 yaşındaki G.U. adlı genç, kız Devlet Hastanesi önünden geçen sulama kanalına atladı. Boğulmak üzere olan G.U.'yu, özel halk otobüsü şoförü Ersin Kurt ile çevredeki vatandaşlar kurtardı.


Olay saat 22.00 sıralarında Cumhuriyet Bulvarı Eskişehir Devlet Hastanesi önünde meydana geldi. G.U., kendini araçların geçiş yaptığı köprüden sulama kanalına atmak istedi. Vatandaşların ve hastaneye başka bir olay nedeniyle gelen polislerin ikna çabalarına rağmen G.U. kendini suya bıraktı. Çevrede toplanan vatandaşlar arasında olan ve halk otobüslerinde şoför olarak çalışan 41 yaşındaki Ersin Kurt da, genç kızın ardından kanala atladı. Ersin Kurt, çevredeki vatandaşların ve polislerin de yardımı ile G.U.'yu sudan çıkarttı. G.U. ile Ersin Kurt hastanenin acil servisine götürüldü. 

Hayati tehlikesinin olduğu belirtilen G.U. hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan Ersin Kurt'un ise bir süre acil serviste gözetim altında tutulacağı öğrenildi.

İntihara kalkışan G.U.'nun psikolojik rahatsızlığının bulunduğu, yaklaşık 2 ay kadar önce Eskişehir Devlet Hastanesi'nin poliklinikler bölümünün birinci katından kendini hastane bahçesine attığını ve olayda hafif şekilde yaralandığı belirtildi.