MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, işadamı 52 yaşında Kemal Demir'e ait gulet tipi 30 metrelik tur teknesi, iddiaya göre, kayınbiraderi 42 yaşındaki H.K. tarafından kaçırıldı. Demir'in, kayınbiraderinin kendisine olan 2 milyon lira tutarındaki borcu ödeyebilmesi amacıyla işletmesi için milyonluk tur teknesini H.K.'ya verdiği, herhangi bir ödemede bulunmayınca mahkeme kararıyla teknenin limana bağlatıldığı öğrenildi. H.K.'nın teknedeki 2 çalışanla birlikte limandaki kalabalıktan faydalanıp guleti kaçırdığı öne sürüldü.
Olay, evli ve iki çocuk babası işadamı Kemal Demir'in, bugün sabah saatlerinde İlçe Emniyeti'ne ve Sahil Güvenlik ekiplerine çalıntı ihbarıyla başvurmasıyla ortaya çıktı. Bir süre önce işadamı Demir, iddiaya göre, işletip kendisine olan 2 milyon lira tutarındaki borcu ödemesi amacıyla gulet tipi 3 milyon değerindeki 'Sagapo' adlı mavi tur teknesini, kayınbiraderi H.K.'ya verdi. İddiaya göre, 800 Euro'ya tur düzenleyen H.K., geçen süreye rağmen herhangi bir ödeme yapmadı. Demir'in şikayeti üzerine tekne, mahkeme kararıyla Bodrum Limanı'na bağlandı. Geçen 17 Temmuz'da H.K., iddiaya göre, teknenin çalışanları R.Ş. ve K.D. ile birlikte guleti limandan kaçırdı. Geçen zamana rağmen H.K.'nın telefonlarına cevap vermemesi ve guletin GPS'sini kapatması üzerine işadamı Kemal Demir, polis ve Sahil Güvenlik ekiplerine durumu bildirdi. Olası bir satışın yapılmaması için konu hakkında Denizciler Derneği'ne de bilgi verildi.
H.K.'nin akrabası olduğu için geçen 11 güne rağmen durumu yetkililere bildirmediğini söyleyen Kemal Demir, "Kayınbiraderimi iş ortağım yaptım. Bana ve şirketimize 2 milyon lira borcu vardı. Tur teknesini işletip ödeyecekti. Borcunu ödemeyince ben de 2 hafta önce yata seferden men kararı aldırdım. Mahkeme kararıyla tekne limana bağlandı. Bir sabah teknenin 2 çalışanıyla yatı kaçırdı. Büyük ihtimalle Yunan adalarına götürerek satmak istiyor. En son 17 Temmuz'da Datça açıklarında sinyal alındı. O günden sonra kendisine ulaşamayınca, bugün suç duyurusunda bulundum" dedi.
4 kabin ve 8 yolcu kapasiteli kayıp tur teknesinin bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Kemal Demir'in kızı Ceren Demir aracılığıyla sosyal paylaşım sitelerinde 'Gulet Sagapo teknesi kaptanı tarafından kaçırılmıştır. Sahil güvenlik tarafından her yerde aranmaktadır. Görenlerin mutlaka ama mutlaka Bodrum Sahil Güvenliğe haber vermesi rica olunur. Bu ciddi bir durumdur. Lütfen ama lütfen paylaşın' çağrısı yaptığı görüldü.

FOTOĞRAFLI