'paralel Yapı' Tehdidi İle Dolandırdılar

ADANA'da polisin düzenlediği bir operasyonda Ankara'da yaşayan 54 yaşındaki H.U.'dan 'Paralel yapı ile bağlantılı kişilerle temasın olmuş' diyerek 3 bin 500 TL alan 3 kişi gözaltına alındı.17 Aralık soruşturmasıyla...

'paralel Yapı' Tehdidi İle Dolandırdılar
ADANA'da polisin düzenlediği bir operasyonda Ankara'da yaşayan 54 yaşındaki H.U.'dan 'Paralel yapı ile bağlantılı kişilerle temasın olmuş' diyerek 3 bin 500 TL alan 3 kişi gözaltına alındı.

17 Aralık soruşturmasıyla Türkiye'nin gündemine oturan 'Paralel yapı', daha önceleri telefon ettikleri kişileri 'Hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış' diyerek vatandaşları dolandıran dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Adana Asayiş Şubesi'ne bağlı Güven Timi Amirliği ekipleri, merkez Seyhan İlçesi'nin Alidede Mahallesi Saydam Caddesi üzerinde bir kuyumcuya giren 3 gençten şüphelenerek takibe aldı. Kuyumcuda bir süre duran gençler, çıkıp caddede ilerlerken Güven Timi polisleri de durdurup kontrol etmek istedi. Polisin 'Dur' uyarısına karşın kaçmaya başlayan 20 yaşındaki Gökhan Şaşmaz ile 24 yaşındaki Anıl Bilmez yakalandı, diğeri ise ara sokaklarda izini kaybettirdi. Gözaltına alınan zanlıların, kuyumcudan başkasına ait kredi kartından komisyon karşılığında para çektikleri belirlendi.

Asayiş Şubesi'ne götürülen zanlılar Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorguya alındı. Kredi kartını olay yerinden kaçan Yasin S.'nin getirdiğini kaydeden Gökhan Şaşmaz, "Kartın sahibini tanımıyorum. Kredi kartını bize Yasin getirdi. Kuyumcuya girip para çekmemizi söyledi. Biz de istenileni yaptık. Çıkışta da polis yakaladı" dedi. Şaşmaz'ın ifadesi üzerine çalışmasını genişleten polis, kredi kartının Erol Ünal'a ait olduğunu belirleyerek Ünal'ı evine düzenlediği operasyonda gözaltına aldı. Gözaltına aldıkları kişilerin bir dolandırıcılık şebekesi olduğunu ve kuyumcudan çektikleri paranın da kredi kartına yatırıldığını tespit eden polis, dolandırıcılık olayını organize edenin de Yasin S. olduğunu tespit etti.

'PARALEL YAPIYI ARAŞTIRIYORUZ'

Paranın izini süren polis, kredi kartına para yatıran kişinin Ankara'da İbn-i Sina Hastanesi'nde çalışan H.U. olduğunu belirleyerek Ankara polisini uyardı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne çağırılan H.U., parayı kendisinin yatırdığını belirtirken, dolandırıcılardan da şikayetçi oldu. H.U., emniyetteki ifadesinde dolandırıcıların telefonla aradığını belirtip, "Paralel yapıyı araştırıyoruz. Senin de paralel yapı ile bağlantılı kişilerle temasın olmuş" diyerek tehdit edildiğini söylediği belirtildi.

Öte yandan polis H.U.'yu telefonla arayıp dolandıran Yasin S.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Yasin S.'nin telefonla dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı bulunduğu, 10 gün önce gerçekleştirilen başka bir operasyonda yakalanıp tutuklandığı ve cezaevinde bir hafta yattıktan sonra tahliye olduğu ortaya çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan Gökhan Şaşmaz, Anıl Bilmez ile Erol Ünal ise adliyeye sevk

Anahtar Kelimeler:
ParalelTehdit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.