PKK'nın hedefi orası!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kırsalı, eli kanlı PKK terör örgütü için kritik öneme sahip.

PKK'nın hedefi orası!
 İran, Irak ve Türkiye üçgeninde önemli bir konumu bulunan Dağlıca, örgütün Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik sızmaları için kullandığı geçiş bölgesi olması nedeniyle sürekli eylem düzenlediği bir bölge olarak dikkat çekiyor.

Dağlıca’da 21 Ekim 2007’deki saldırıda 12 TSK personeli şehit düşmüş, 19 Haziran 2012’deki saldırıda da 8 asker şehit olmuştu.
Son olarak 6 Eylül 2015’te Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen patlayıcıların patlatılması sonucu 16 asker şehit olmuştu. Çözüm sürecinde bile örgütün eylem düzenlediği bölgeye, önceki gün gerçekleşen saldırı, bu yılki 21’inci saldırı olarak dikkat çekiyor.



Örgüt için yaşamsal öneme sahip bir bölge olduğu için çözüm sürecinde dahi örgütün eylem düzenlediği bölgeye, 2015’te gerçekleştirilen saldırılar şöyle:

-25 Ocak: Gevanakurki Tepe bölgesinden, Hakkâri Yüksekova-Dağlıca bölgesindeki ileri emniyet üs bölgelerine taciz ateşi açıldı.

- 26 Ocak: Hakkâri-Yeşiltaş yol kontrol noktası yakınına ve yol kenarına bırakılan iki kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjör ve sekiz fişek ele geçirildi.

- 15 Mart: Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, bir grup PKK militanı tarafından, Dağlıca bölgesindeki Keri Tepe Üs Bölgesi’ne silahlı saldırıda bulunuldu.

- 25 Mart: PKK, Dağlıca’da askeri unsurlara havan atışı ile saldırdı.

- 17 Mayıs: Hakkâri Yüksekova’da saat PKK militanları Kara Kuvvetleri 7. Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesi’ne saldırdı.

- 24 Mayıs: Dağlıca Üs Bölgesi’ndeki güvenlik güçleri saldırıya derhal ateşle karşılık verdi.
- 26 Mayıs: Hakkâri Yüksekova’da PKK militanları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesi’ne saldırdı.

- 31 Mayıs: Dağlıca Ana Üs Bölgesi ve Pey Tepe Üs Bölgesi’ne havan atışı yapıldı.
- 6-8-12-14-16 Haziran: Dağlıca Üs Bölgesi’ne havan atışıyla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

- 29-30 Haziran: Dağlıca Üs Bölgesi’ne, doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin PKK militanlarına karşılık vermesi üzerine ateş kesildi.

- 28 Temmuz: Dağlıca Ana Üs Bölgesi’ne uzun namlulu silahlarla saldırılarda bulunuldu.
- 4 Ağustos: 08.00-08.10 saatleri arasında ve 11.25 sıralarında, Dağlıca Üs Bölgesi’ne havan ile beş atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğunu belirtti.

- 7 Ağustos: Yüksekova’da bir grup PKK militanı tarafından, Dağlıca Ana Üs Bölgesi’ne ait Pey Tepe Üs Bölgesi’ne silahlı saldırıda bulunuldu. Derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine ateş kesildi.

- 10 Ağustos: Gürkavak köprüsüne el yapımı patlayıcı yerleştirdi. Bazı yollür ulaşıma kapandı.

- 14 Ağustos: Saat 16.40’ta Dağlıca bölgesinde operasyon halindeki birliklere bir grup militan tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

- 6 Eylül: Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, PKK’lıların yola yerleştirdikleri patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlatmasıyla 16 asker şehit oldu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.