Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensubu olduğu öne sürülen A.B (14), elindeki el yapımı patlayıcıyı Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına atmak istedi. Patlayıcının elinde patlaması sonucu A.B'nin parmakları koptu.

POLİSLER AMBULANS ÇAĞIRDI
A.B, saldırmak istediği polislerin çağırdığı ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

30 EL YAPIMI BOMBA İLE VE PATLAYICI YAPIMINDA KULLANILAN 25 KİLO NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Silan Karayolu üzerinde şüphe üzerine durdurukları araçta yapılan aramada, 30 adet el yapımı bomba ve patlayıcı yapımında kullanılan 25 kilo sodyum nitrat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Sur/Merkez Jandarma Karakol Komutanlığınca terör ile mücadeleye yönelik olarak yol kontrol ve arama faaliyeti icra edilmiştir. İcra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında, Silvan istikametinden Diyarbakır istikametine seyir halinde bulunan ve şüphe üzerine durdurulan özel bir otomobilde yapılan kontrol neticesinde, aracın bagaj kısmında çuvallar içerisine gizlenmiş vaziyette 30 adet silindir şeklinde bir tarafı kapalı diğer tarafı fünye girişi için delinmiş alt ve üst yüzeyleri gövde kısmına kaynak ile tutturulmuş, gövde kısımları üzerinde patlama sonucu şarapnel etkisi yaratmak ve parça tesirini arttırmak maksadıyla çok sayıda bölümlere ayrılmış özel olarak hazırlanmış, el bombası görünümünde demirden yapılma boru tipi EYP ve 25 kg EYP yapımında kullanılan Sodyum Nitrat ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen ve EYP yapımında kullanılan malzemelere el konulmuş olup, olay ile ilgili 3 şüpheli gözaltına alınarak haklarında adli tahkikata devam edilmektedir" denildi.