POLİSTEN CAMİDE PROJEKSİYONLU HIRSIZLIK UYARISI

ERZURUM Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, her Cuma günü namazdan yarım saat önce camilere giderek, cemaate hırsızlara karşı nasıl önlem alacaklarını anlatıyor.

POLİSTEN CAMİDE PROJEKSİYONLU HIRSIZLIK UYARISI

Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, her Cuma günü namazdan yarım saat önce camilere giderek, cemaate hırsızlara karşı nasıl önlem alacaklarını anlatıyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde Başkomiser Galip Kayacan, Abuşoğlu Camisi'nde Cuma namazı için toplanan cemaate hırsızların kapı, pencere ve balkondan eve giriş yöntemlerini sunum yaptı. Projeksiyon cihazıyla panoya görüntüleri yansıtarak anlatan Kayacan, hırsızların en fazla kullandığı yöntemlere dikkat çekti. Hırsızın yüzde 54'le balkon ve pencerelerden, yüzde 23 oranında ise kapıdan girdiğini anlatan Galip Kayacan vatadaşları alması gereken önlemler konusunda bilgi verdi. Cemaatin ilgiyle dinlediği Başkomişer Kayacan "Kapınızı ister 3 ister, 5 kez kilitleyin. Eğer kapının göbeği orta kısımdan kırılırsa kilit işlevsiz hale getirilir. Daha sonra tornavida veya ufak bir aletle kapı çok rahatlıkla açılabilir. Hırsızlar tekrar göbeği yerine koyuyor ve kapı kilitli gibi görünür ama kilit yoktur. Bu sırada içeride işini halleder. Hırsızları engellemek için 8-10 liralık çelik rozet alıp kapıya takmanız gerekir. İçten vidalı kapı göbeği olduğu için bu hırsızları caydırıyor" diye konuştu.
Birçok kişinin evinde PVC balkon ve pencere olduğunu hırsızların bunun sayesinde 10 saniyede tornavidayla eve girdiğine dikkati çeken Galip Kayacan şöyle devam etti:

"Hırsızları kapıdan kovsak pencereden giriyor. Bunu engellemek için PVC balkon ve pencerelerin alt ve üst kısmına emniyet mandalı takıyoruz. Bu da hırsızları caydırıyor. Yaz aylarında bina önlerine iskeleler kuruluyor. Bu şekilde hırsız rahat şekilde eve ulaşabiliyor. Evde olmadığınız zaman pencerelerinizi kesinlikle kapatın. Demir parmaklıklar hırsızlar için merdiven görevi görüyor. Ayrıca araba, merdiven, kalas gibi gereçleri de evinizin önünde bırakmayın. Arabalar pencereye ulaşmak için oldukça önemli. Dışarıdan giden su ve doğalgaz boruları da hırsızlar için eve ulaşma aracı. Böyle tesisatların duvar içinden veya yer altından yapılmasını öneriyoruz."

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.