IŞİD'in, Kobani’de sabahın ilk saatlerinde bomba yüklü araçlarla saldırdı, 100 kadar yaralının Türkiye'deki devlet hastanelerine getirildiğini bildiridi. Geçtiğimiz günlerde Kobani'ye geçen sığınmacıların arasına sızan IŞİD militanlarının bu saldırıyı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

"1000 IŞİD MİLİTANI" İDDİASI
Saldırılardan önce 1000'den fazla IŞİD militanının Kobani'ye girdiği iddia edildi.

Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında meydana gelen saldırıda ve IŞİD militanlarıyla girilen çatışmalarda 12 kişinin öldüğünü söyledi.

"TÜRKİYE'DEN GİRMEDİLER"
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, IŞİD militanlarının, Suriye'nin Cerablus kasabasından Kobani'ye girdiği ifade edildi.Resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre de Kobani saldırısı Türkiye kaynaklı değil. Bunu kanıtlayan Mürşitpınar görüntüleri medya ile paylaşılacak. IŞİD mensupları Cerablus’tan saldırdı.

KOBANİ KÜRT GÜÇLERİNİN ELİNE GEÇTİ
Bomba yüklü araçla sabah saatlerinde düzenlenen saldırı sonucu yaralananlar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Türkiye'ye alındı. Yaralılar, başta Suruç Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki hastanelere yönlendirildi.

İddiaya göre; batı ve güneyden kente sızan IŞİD üyeleri, bomba yüklü araçları patlattıktan sonra şiddetli çatışmalar başladı. Bu sırada iki büyük patlama daha meydana geldi. Reuters haber ajansına konuşan bir YPG militanı, Kobani'nin üç tarafından saldırıya geçen IŞİD'in bomba yüklü bir araç patlattığını söyledi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de saldırıdan IŞİD'i sorumlu tuttu.