Suları Kesilen Köylüler Yol Kapattı

Aziz ÖNAL/BİNGÖL,()- BİNGÖL merkeze bağlı Ekinyolu köylüleri, 20 günden bu yana kesik olan içme suyu için Bingöl-Muş karayolunu trafiğe kapatarak protesto eylemi yaptı. Gelen jandarma tarafından ikna edilen köylüler, eylemlerini...

Suları Kesilen Köylüler Yol Kapattı

Aziz ÖNAL/BİNGÖL,()- BİNGÖL merkeze bağlı Ekinyolu köylüleri, 20 günden bu yana kesik olan içme suyu için Bingöl-Muş karayolunu trafiğe kapatarak protesto eylemi yaptı. Gelen jandarma tarafından ikna edilen köylüler, eylemlerini sona erdirip yolu yeniden trafiğe açtı.
Merkeze bağlı Ekinyolu Köyü'nde oturanlar, 20 gündür akmayan içme suyu için dün gece Bingöl-Muş karayoluna çıkarak yolu trafiğe kapattı. Kadın ve çocukların da katıldığı protesto eylemi sırasında konuşan Mikail Morkoyun, seslerini duyurmak amacıyla yolu kapattıklarını ve mağdur olduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Ramazan ayı başladığından beri köyde susuz bırakıldık. Belediyenin zaman zaman tanker ile gönderdiği su da kirli olduğu için onunla ihtiyaçları gideriyoruz ancak içemiyoruz. Burada mağdur durumdayız. Bize yardım etsinler, yardım etmiyorlarsa biz yapacağımızı biliriz. Buradan başka yere giden suyu kesip kendi köyümüze götürürüz."
Emine Morkoyun ise, hastalanan çocuğunu doktora götürdüğünü ve çocuğunun kirli sudan enfeksiyon kaptığını öğrendiğini söyledi. Morkoyun, şöyle konuştu:
"Çocuğum şu anda ölümle pençeleşiyor. Bu sorunumuz büyük olduğu için sesimizi duyurmak için yol kapattık. Artık bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı"dedi. Hatip Beritan da, orucun başlamasından beri köyde suların akmadığını, zaman zaman akan suyunda lağım suyu gibi kirli olduğunu belirterek, "Belediye köyün kendilerine bağlı olmadığını söylüyor. Köyümüzün içinden Bingöl, Karlıova ve Genç'e su veriliyor ama bu köye su verilmiyor. Eğer sorun çözülmez ise biz başka yere giden su borularını delip suyumuzu alırız."
Bingöl-Muş karayolunu yaklaşık bir saat trafiğe kapatan köylüler, sevk edilen jandarmanın gelip kendilerini ikna etmesiyle eylemlerine son verip yolu yeniden trafiğe açtı.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.