BOŞ VAGON VE BİR OTOMOBİL YAKILDI

Mersin’de tamir için lojistik merkezine çekilen içi boş tren vagonu atılan molotofkokteyli ile yakılırken, Tarsus İlçesi’nde göstericiler bir otomobili ateşe verdi.

Tarsus'taki Gazipaşa Bulvarı'nda karanlıktan yararlanan göstericiler park halindeki bir otomobili sürükleyerek bulvar üzerindeki hemzemin geçide getirdi. Hemzemin geçidi sürükleyerek getirdikleri otomobille trafiğe kapatan eylemciler, daha sonra molotof kokteyli atarak ateşe verdi. Olay yerine gelen akrep tabir edilen zırhlı polis aracıyla göstericilere müdahale edildi. Göstericiler, ara sokaklara kaçarken olay yerine gelen itfaiye ekibi yanan otomobili söndürdü.

VAGON YANDI

Bu arada, yaklaşık 100 kişilik bir grup da Fahrettinpaşa Mahalelesi’nde bulunan Kavaklı Hemzemin Geçidi'nde toplanıp tekbir getirdi. Polis grubu ikna edip uzaklaştırdı.
Öte yandan Mersin'de tamir için tren garındaki lojistik merkezine bir yolcu vagonuna da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın söndürülürken, vagon kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mersin kent merkezinde ve Tarsus'ta olaylar yer yer devam ediyor.