TEM İSTOÇ mevkii'nde çimento yüklü TIR devrildi. Kaza nedeniyle trafik felç oldu. Yola dökülen çimentoyu temizleme çalışmasına TOMA da katıldı.

TEM Otoyolu Edirne istikameti İSTOÇ mevkiinde seyir halinde olan 06 JRS 86 plakalı beyaz çimento yüklü TIR kontrolden çıkarak yan yattı. Saat 07:00 sıralarında meydana gelen kazada hafif yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken otoyolun iki şeridi trafiğe kapandı. Kaza yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait vinç, itfaiye ve polis ekipleri sevkedildi. İki şeridin trafiğe kapanması nedeniyle otoyolda uzun araç kuyrukları oluştu. Yan yatan TIR iş makinelerinin çalışmaları sonucu kaldırılarak çekildi. TIR'dan yola dökülen ve otoyolu beyaz bir örtüyle kaplayan toz çimento da iş makineleri tarafından temizlenmeye çalışıldı.



TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA TOMA YARDIMI
Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri su sıkarak yola yayılan toz çimentoyu temizlemeye çalıştı. Bu sırada yoldan geçen bir Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da temizlik çalışmalarına yardım etti. Yola dökülen çimentolara tazyikli su sıkan TOMA yolun kısa sürede temizlenmesini sağladı.

Temizlik çalışmaları sırasında TEM Otoyolu'nda zaman, zaman esen rüzgar nedeniyle beyaz bir toz bulutu oluştu. Otoyoldaki trafik, temizlik çalışmalarının ardından şeritlerin açılmasıyla saat 09:30 sıralarında normale döndü.