YAPAY KALBİ KAZADA DURMADI

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Uluköy'de tek başına yaşamını sürdüren 53 yaşındaki Halil Arlı'nın bir kazayla ortaya çıkan yaşam öyküsü yürekleri dağlıyor.

YAPAY KALBİ KAZADA DURMADI

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Uluköy'de tek başına yaşamını sürdüren 53 yaşındaki Halil Arlı'nın bir kazayla ortaya çıkan yaşam öyküsü yürekleri dağlıyor.

Ezine'de geçirdiği trafik kazasında omzuna takılı yapay kalbiyle yaşadığı ortaya çıkan  Halil Arlı'nın ilginç yaşam öyküsü yürekleri sızlattı. Arlı, kendisini hayata bağlayan bir tek yapay kalbin olduğunu söyledi. İki buçuk yıl önce 10 yıllık eşini kendisini aldatırken yakaladığında kalp krizi geçirdiğini belirten Arlı, o zaman Çorlu'da fırıncılık yaptığını söyledi. Arlı, yaşadığı bu olay sonrası Çorlu Devlet Hastanesi'nde doktorlar tarafından yeniden yaşama döndürüldü. Eşini 3 çocuğunun hatırı için affettiğini anlatan Arlı, "6 ay sonra eşimi bir kez daha beni aldatırken yakaladım ve ikinci kez kalp krizi geçirdim. Bu kez Ege Üniversitesi'ne sevk edildim. Burada 1 yıl önce yapay kalp takıldı" dedi. Arlı, bundan sonra yaşamını yapay kalple sürdürmeye başladı.

Kendisini aldatırken ikinci kez yakaladığı eşini terk eden ve 3 çocuğunu da evlatlık veren Arlı'yı hayatta tutan bir tek yapay kalp kaldı. Yapay kalple yaşadığı için çalışamayan ve maddi durumu iyi olmayan Arlı'ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bakıcı parası ödediği yeğeni 49 yaşındaki Serpil Rakak bakmaya başladı. Ancak kendisi çalışamadığı ve hiçbir geliri olmadığı için çoğu zaman yiyecek ekmeğe dahi muhtaç kaldığını anlatan Arlı, "Yapay kalple yaşamanın zorluğunu bilemezsiniz. Şu an kendime bakacak durumum olmadığı için çocuklarıma da bakamadım ve evlatlık vermek zorunda kaldım. Bu da benim psikolojimi bozdu. Köydeki komşuların yardımlarıyla ayakta duruyorum. Bağ-Kur'a 50 bin liralık borcum var ve bu nedenle emekli de olamadım. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bütün günümü evde oturarak geçiriyorum. Geceleri yapay kalbimin pillerini şarj ediyorum" dedi.

YAPAY KALBİ KAZADA DURMADI
Geçen 21 Temmuz'da meydana gelen kazada, Ezine'den Geyikli yönüne giden 41 yaşındaki Önder Cengiz yönetimindeki 06 ZHA 63 plakalı otomobil, kontrolsüz şekilde anayola çıktığı ileri sürülen 17 yaşındaki U.R. yönetimindeki 17 SS 134 plakalı motosiklete çarpmış, çarpmanın şiddetiyle asfalta fırlayan motosiklet sürücüsü U.R. ile arkasındaki annesi Serpil Rakak ile boynuna asılı olarak taşıdığı yapay kalple yaşayan yakını Halil Arlı yaralanmıştı. Yaralanan Arlı, kaza anında yapay kalbini sımsıkı tutarak hayatta kalmayı başarmıştı.


 

Anahtar Kelimeler:
YAPAYKALBİKAZADADURMADI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.