Yargı Hukuka Aykırılıkların Kalkanı Olmuştur

CUMHURİYET Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gece saatlerinde adliye önünde açıklama yaptı.

Yargı Hukuka Aykırılıkların Kalkanı Olmuştur
CUMHURİYET Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gece saatlerinde adliye önünde açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, 17 polis hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek açıklama yaptı.

Yakalama kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Muhmut Tanal, "Yargı hukuka aykırılıkların kalkanı olmamalı. Türkiye'deki devam etmiş olan tüm toplumsal davalarda KCK'dan tutun Ergenekon, Balyoz, Odatv, LGBT'liler ve bu dava dahil olmak üzere hepsinde gerçekten yargı hukuka aykırılıkların kalkanı olmuştur. Yargı bu şaibeden kurtulmalıdır. Onun için bizim yasa olarak bildiğimiz, 7-24 saat içerisinde mutlak süratle adı adalet sarayı olan bu binada nöbetçi savcıların olması lazım, nöbetçi yargıçların olması lazım. İlanla nöbetçi savcıların göreve gelmesini istiyoruz. İlanla yargıçların bu mahkemeye gelmelerini istiyoruz" dedi.

Tanal daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 şüphelinin avukatı burada yargıç arıyor, savcı arıyor dilekçelerini verecekler dilekçe verecek makam yok. Dilekçeyi almayan suç işlemiş olur. Bu fiilen yapılan şuanda budur. Avukat arkadaşlarımız mesleklerini ifa edemiyorlar, meslekleri engelleniyor. Burada devlet resmen yargı önünde suç işliyor. Şüpheli gelecek 17 kişinin avukatı gelmiş savcı bulurlarsa müvekkillerini çağıracaklar 'buyur kardeşim ifade alın' diyecekler. Madem bu kadar acildi niye bunu yapmadınız? Bu aciliyeti bu davada gösterenler Reza Zarrab ve bakanların çocuklarına göstermediler. Netice itibariyle şuanda adı adalet sarayı olan adaletsizliklerin dağıtıldığı alana gelmiş olan bir bina haline gelmiş durumda. Temelim ve arzum inşallah bu adaletsizlik duygusunu bu adalet sarayı üzerinden atarlar."

"ŞOV YAPMAK İÇİN POLİSLERE KELEPÇE TAKIYORLAR"

Gözaltına alınan polislere kelepçe takılarak şov yapılmaya çalışıldığını belirten Mahmut Tanal, "Polislerin avukatları burada savcı bulsalar zaten kendileri teslim olacaklar. Kimsenin benzin masrafı yapmasına gerek yok. Aslında onlar gidip şov yapacaklar. İşte seçim gününe bir gün kaldı ya Başbakan ve onun yandaşı olan emniyet mensupları şov yapmak için bakın gittik kelepçeledik yakaladık getirdik. Hiç kelepçelemeye gerek yok kimsenin kaçtığı yok" diye konuştu.

"YOLSUZLUK OPERASYONLARI YAPILMASAYDI POLİSLER HALEN DESTAN YAZIYOR OLACAKTI"

Tanal, "17 tane polisi yakaladılar burada terör örgütü muamelesi görüyorlar. Düne kadar bunlar destan yazıyor diyen Başbakan değil miydi? Eğer 17 Aralık, 25 Aralık operasyonu olmamış olsalardı; bunlar halen destan yazıyor olacaktı" dedi.

"BAŞBAKAN YARGININ ÜZERİNE BASKI YAPIYOR"

Başbakanın yargı ve emniyet üzerinde baskı uyguladığını savunan Mahmut Tanal şöyle devam etti:

"Bizim buradaki varlığımız hukuka aykırılık kimden gelirse gelsin biz hukuka aykırılıkların karşısındayız. Adaletsizlik kimden gelirse gelsin adaletsizliğin karşısındayız. Kim yanlış yapıyorsa biz o yanlışlığın karşısında durmak zorundayız. Burada bir hak ihlali konusu. Hak arama özgürlüğü ihlal ediliyor. Adil yargılama ihlal ediliyor. Başbakan bağırıyor meydanlarda, emniyetin üzerine ve yargının üzerine baskı yapıyor. Kuvvetler ayrılığı bitmiş durumda. Buradaki hakimler ve yargıçlarda o korkunun tesiriyle veriyorlar kararlarını. Biz yürekli savcı ve yürekli hakim arıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.