İstanbul'da 3 Metro Hattı Daha!

Gaziosmanpaşa yeni metro hatlarıyla bölgesinde merkezi rolünü artırıyor. 2017 yılında hizmete girecek olan Mecidiyeköy-Gaziosmanpaşa- Mahmutbey metro hattı projesinin yanı sıra 2019 sonrası iki yeni metro hattı daha Gaziosmanpaşa’dan geçecek.

İstanbul'da 3 Metro Hattı Daha!
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın ilçenin ulaşımı konusunda modern sistemlerin kullanılması amacıyla yaptığı girişimler sonucu Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane-4. Levent- Kadıköy Metro hattı ile Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattı projeleri hayata geçecek.

Bu projeler arasında ilçede 4 durağı bulunan Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattının ilçenin ulaşımında büyük bir rahatlama getirmesi bekleniyor.



2 MİLYAR 200 MİLYON TL'LİK PROJE


Vezneciler- Gaziosmanpaşa metro hattının proje bedeli, 2 milyar 200 milyon TL olarak hesaplandı. Bu raylı sistem hattı güzergahı İstanbul’un dört önemli bölgesi olan Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri birbirine bağlanmış olacak.

Güzergah Fatih ilçesinde Vezneciler bölgesinden başlıyor Edirnekapı’dan geçerek Eyüp’e ve Rami’ye uğrayarak Gaziosmanpaşa Meydan’a ulaşıyor. Bu hat daha sonra Küçükköy ve Yeni Mahalle durakları üzerinden Mescid-i Selam bölgesinde sonlanıyor.

METRO HATLARINA ENTEGRE EDİLECEK

Projeyle özellikle Şişhane – Yenikapı metro hattına Vezneciler istasyonunda bağlanarak bu sayede Marmaray’a entegrasyon da sağlanıyor. Proje ayrıca Yenimahalle bölgesinde yapı devam etmekte olan Mecidiyeköy – Mahmutbey metro hattına Yenimahalle istasyonunda, planlanan Kazlıçeşme –Söğütlüçeşme metro hattına Gaziosmanpaşa istasyonunda ve yine planlanan İncirli – Söğütlüçeşme metro hattına Ayvansaray istasyonunda entegre olacak. Vezneciler –Gaziosmanpaşametro hattının bu şekilde raylı sistem ağı bütününde çok önemli bir yere sahip olacak.



Yaklaşık 17,32 km uzunluğunda ikiz tünel yöntemiyle gerçekleştirilecek projede toplam 15 istasyon ve bir depo alanı bulunuyor.

Bu hattın ilçemizdeki metro hattı istasyonları şöyle:

Gaziosmanpaşa

Küçükköy 1

Küçükköy 2

Yenimahalle

Vezneciler ile Sultangazi arasındaki 17,32 kilometre mesafeyi 25,5 dakikaya indirecek metro hattının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın hesaplarına göre 2019 sonrasında hayata geçirilmesi planlanıyor.

RAKAMLARLA VEZNECİLER SULTANGAZİ METROSU


Ana hat uzunluğu: 17,32 kilometre

İstasyon sayası:15

Dopa sayısı. 1

Yolcu peron yüksekliği 1050 milimetre

Peron boyu: 140 metre

istasyon ara mesafesi: 740-1.70 metre

Pik saatlik kapasite (2025 yılı): 31 bin yolcu/saat-yön

Dizide araç sayısı: 6 adet

Enerji temini: bin 500 V DC

Besleme Tipi: Rijit katener

Araçların maksimum tasarım hızı: 90 kilmetre/saat

Araçların ticari hızı: 80 kilometre/saat





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.