1-Karşılıksız Beklentiler
Gerçekten tatlı ve sevecen bir sevgiliniz olduğunun farkındasınız ve onu sevmenizin en önemli nedeni de onun bu halleri. Peki sizin için yaptığı en ufak şey için bile ona minnettarlığınızı dile getiriyor veya en azından bir teşekkür ediyor musunuz? Örneğin sizin için anahtarınızı bularak, yine sizin için kapıyı açtığı zamanlarda?

Yaptığı tüm şeyler için sevgilinize teşekkür etmek size çok saçma gelebilir. Ama şöyle de bir durum var ki sevgiliniz sizin için yaptığı şeyler için sizden sadece küçük bir teşekkür bekliyor olabilir ve bir yerden sonra beklentileri karşılanmadığı için ilişkinizde sorunlar yaşamaya başlayabilirsiniz.

2-Partnerinizi Test Etmek
Yer yer partnerinizin sizin için neler yapabileceğini görmek için ondan büyük taleplerde bulunuyor veya ortada hiçbir şey yokken sinir nöbetleri geçiriyor olabilirsiniz. Bu küçük testler ve sınavlar özellikle yeni bir ilişkiye başlayacak olan çiftler arasında, duyulan sevginin büyüklüğünü kanıtlamak adına sık sık yapılmaktadır ama ilişkinizin ilerleyen dönemlerinde de partnerinizin sevgisinden sürekli olarak şüphe duyarak, ona bu tarz küçük testler ve sınavlar yapmaya kalkışırsanız ilişkiniz zarar görebilir.

3-Sessiz Kalmak
Sizi inciten bir konuyla ilgili konuştuğu zamanlarda partnerini dinlemeyi ve onunla konuşmayı reddedenlerden biri misiniz? Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Birçok kadın veya erkek, böyle durumlarda partnerinin karşısında oturarak kafasını tavana veya farklı bir yere çevirerek konuşmamayı tercih eder.

Böyle yapmayın çünkü partnerinizin o an sorularına cevap verebilecek ve içerisinde olduğu durumdan kurtulmasına yardımcı olabilecek tek kişi sizsiniz. Eğer sessiz kalır ve sorularına cevap vermemeyi seçerseniz, hem partnerinizin kendisini daha sefil bir durumda hissetmesine hem de aynı zamanda sizden nefret etmesine neden olabilirsiniz.

4-Dengesiz Beklentiler
Partnerinizden çok büyük beklentileriniz olduğu halde, meşgul olduğunuz için veya yapmanız gereken işler olduğu için onun sizden beklentilerinin daha az olması gerektiğini ona hiç söylediniz mi?

Karı ve koca veya kız arkadaş ve erkek arkadaş arasındaki roller her ne kadar farklı olsa da tarafların birbirinden beklentilerinin eşit olması gereklidir. Çünkü bir taraf sürekli verirken diğer taraf sürekli alıyor ve karşılığında hiçbir şey vermiyorsa bu ilişkinin sonunun pek de hayırlı olmadığının bir göstergesidir.

5-Tek Heceli Kelimeler Kullanmak
Bir konuşmanın ortasında elinizden geldiğince tek heceli kelimeler kullanmamaya çalışın. Örneğin size yöneltilen bir soruyu “Evet”, “Hayır” veya “Hmm” şeklinde yanıtlamak, o an çok derin şeyler düşünüyor olsanız bile oldukça kaba bir davranıştır.

6-İnsan İçinde Rencide Etmek
Toplum içindeyken veya çevrenizde insanlar varken partnerinize bağırmayın veya onu aşağılamayın. O an ona bağırmak, söylemek istediklerinizi hiç çekinmeden söylemek veya yanından yürüyerek uzaklaşmak için haklı nedenleriniz olabilir ama insanlar arasında partnerinizi üzmeniz veya incitmeniz onun egosuna büyük zarar verebilir ve bu da ilişkinizde iyileşemeyecek yaralar açabilir.

7-Bu Konu Hakkında Konuşmak İstemiyorum
Stresli tartışmalardan kaçmak o an için size kolay bir çözümmüş gibi gelebilir ama partnerinizi aklında birçok soruyla karanlık bir köşede bırakmak, emin olun ki onu çok daha stresli, öfkeli ve sinirli bir hale sokacaktır.

İçerisinde bulunduğunuz durum veya verilecek karar her ne kadar zor olursa olsun, bu sizin ilişkiniz ve sorunlarınızı partnerinizle konuşmadan çözemezsiniz. Unutmayın ki tüm uzun yolculuklar, küçük bir adımla başlar.

8-Arkadaşlar için Zaman Ayırmak
Arkadaşlarıyla dışarı çıkmasından rahatsız oluyor ve arkadaşlarıyla dışarı çıktığı zamanlarda sizi yalnız bıraktığını düşündüğünüz için sonrasında partnerinizin başının etini yiyor musunuz? Bu şekilde davranıyor olmanız emin olun ki partnerinizin canını çok sıkacaktır ve o an arkadaşlarıyla olsa bile aklı sizde kalacaktır ve sonrasında geri döndüğü zaman geçirdiği kötü zaman için söylemese bile sizi sorumlu tutacaktır.

Bu noktada kendinize hatırlatmanız gereken şey, partnerinizin arkadaşlarıyla dışarıda takılmasında herhangi kötü bir şey olmadığı ve geri döndüğünde her şeyin sizin için hala çok iyi olacağıdır. Sonuç olarak hem partnerinizin hem de sizin kendinize ait bir hayatınız ve arkadaşlarınız var. Yer yer kendinize ve arkadaşlarınıza zaman ayırmakta herhangi bir sakınca yoktur.

9-Küçük Bir Çocuk Gibi Davranmak:
Yapmak istediğiniz her şeyin sizin istediğiniz şekilde yapılması hoşunuza mı gidiyor? Sadece sizin izlemekten zevk aldığınız bir filmi izlemek veya sadece sizin yemek yemeyi sevdiğiniz bir mekanda yemek yemek çok saçma olabilir.

Her ne kadar partnerinize bu tavrınız başlarda sevimli bile gelebilecek olsa da sürekli olarak sizin zevk aldığınız şeyler yapıldığı ve sizin istekleriniz gerçekleştiği için bir süre sonra partneriniz bu durumdan sıkılmaya ve hatta kendisini sizin yanınızda taşıdığınız bir çanta gibi hissetmeye başlayabilir. Sonuç olarak ilişkiniz yıpranır ve bir yerden sonra kopma noktasına gelebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için çocuk gibi davranmayı bırakarak, partnerinizin isteklerine de kulak vermenizde fayda vardır.

10-Yalan Söylemek
Saçma bir neden uğruna partnerinize yalan söylemeyin. Onun vereceği tepkiden korktuğunuz veya onun önünde zayıf görünmek istemediğiniz için sevgilinize yalan söylüyor olabilirsiniz. Nedeni ne olursa olsun, söylediğiniz yalanların sonu hep aynı olacaktır. Söylediğiniz yalanlar ilişkinizi olumsuz yönde etkileyecek ve güven kaybına neden olacaktır. Yalan söylemeyi bırakmak ve gerçeklerle yüzleşmek emin olun ki sizin için çok daha iyi olacaktır.