Kirpiklerimizi uzatacak doğal yollara bir göz atalım;

1-Kirpiklerinizi fırçalayın

Şaşırtıcı bir fikir gibi gelmiş olabilir ama tıpkı saçınız gibi kirpiklerinizin de sağlıklı ve hızlı uzayabilmesi için fırça ile taranmaya ihtiyacı vardır. Kirpikleri fırçalamak, kirpik köklerini harekete geçirir. Kirpiklerinizin uzamasını istiyorsanız düzenli olarak fırçalayın.

2-Vazelin kullanın

Kirpiklerinizi uzatabilmek için bir diğer kolay yöntem ise vazelin kullanmak. Yatağa girmeden önce kirpiklerinizin üst çizgisi boyunca vazelin uygulayın. Bunu pamuklu çubuk yada parmak uçlarınız ile nazikçe yapın. Nemlendirilen kirpikler güçlenir ve daha az dökülür. Böylece kirpikleriniz hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar.

3-Zeytin yağı uygulayın

Uzun kirpiklere giden yollar arasında biz kadınları güzelleştiren zeytin yağı da var. Bu doğal yağın ufak bir miktarını gece yatmadan göz kapaklarınıza uygulayın. Böylece kirpikleriniz beslenecek ve zeytin yağı istediğiniz kirpiklere ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

4-Göz kapaklarınıza masaj yapın

Tıpkı kirpiklerinizi fırçalamak gibi göz kapaklarınıza, özellikle de kirpik diplerine yapacağınız masaj da kirpik köklerini uyarır. Yalnız bunu oldukça nazik yapmalısınız. Aksi halde kirpiklerinizin uzamasını sağlamak yerine dökülmesine neden olabilirsiniz. Günde beş dakika yeterlidir.E vitamini de işe yarar: Kirpiklerinizi uzatabilmenin doğal yollarından biri de E vitamini ile beslemektir. E vitamini losyonu kullanarak istediğiniz sonuca yaklaşabilirsiniz.

5-Beslenmenize dikkat edin

Eğer kirpiklerinizin uzamasını istiyorsanız beslenmenizi gözden geçirin. Yağlı ve sağlıksız beslenmek kirpiklerinizin uzamasını engeller. Meyve ve sebze tüketmeyi unutmayın.

6-Protein tüketin

Sadece meyve ve sebzeye odaklanmayın. Eğer yeteri kadar protein tüketmiyorsanız bu durumu da düzeltmelisiniz. Balık ve yumurta harika bir protein kaynağıdır.

7-Biotin almayı unutmayın

Kirpiklerin ihtiyacı olan bir diğer vitamin ise biotin. Biotin, saç, tırnak ve cilt için oldukça yararlı olan, “güzellik vitamini” olarak bilinen bir vitamindir. Saç ve tırnakların hızla uzamasını sağlar. Tabi ki kirpiklerin de!

8-Nazik davranın

Kirpiklerinizin sağlıklı uzaması için onlara zarar verecek davranışlardan sakının. Mesela makyajınızı temizlerken sert hareketlerden uzak durun. Maskara seçiminde ise suya dayanıklı olmasının yanında aynı zamanda kolayca çıkabilen maskaraları tercih etmeye özen göstermelisiniz.